FR NL
Een voertuig van Vossloh op het spoor

Vossloh neemt ETS Spoor over

Foto aangeleverd door ETS Spoor

De internationale spoorleverancier Vossloh heeft ETS Spoor overgenomen. Vossloh wil met de overname van ETS Spoor zijn positie in de Nederlandse railinframarkt versterken. 

Het internationale spoorbedrijf heeft met de overname van de Nederlandse spoorleverancier toegang tot de marktkennis van de Nederlandse leverancier en contacten met alle grote lokale klanten.

Samenwerking

ETS Spoor en Vossloh werken al jaren samen. Zo levert ETS Spoor de producten van Vossloh aan de Nederlandse spoormarkt. Daarnaast levert ETS Spoor ook producten en diensten buiten het Vossloh-portfolio, waardoor de spoormarkt volgens de bedrijven het lokale aanbod als ‘one-stop-shop’ kan leveren.

“De overname van ETS Spoor speelt een sleutelrol bij de implementatie van onze groepsstrategie. Dit brengt ons een beslissende stap dichterbij belangrijke Nederlandse klanten zoals spoorbeheerder ProRail, die onze producten en diensten eerder direct of indirect via spooraannemers hebben afgenomen van ETS Spoor”, aldus algemeen directeur Oliver Schuster van Vossloh AG.

De verkoop wordt officieel afgerond op 30 juli. De partijen willen de waarde van de overname niet bekendmaken. ETS Spoor realiseerde in 2020 een omzet van ongeveer 20 miljoen euro en zal in de toekomst onderdeel uitmaken van de divisie Lifecycle Solutions.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.