FR NL
werkzaamheden aan het spoor tussen Oudenaarde en Ronse

Infrabel voert onderhoudswerken uit tussen Leeuw en Halle

Spoorbeheerder Infrabel is deze week begonnen met onderhoudswerken aan de sporen tussen Sint-Pieters-Leeuw. De werken aan wissels en sporen vinden ’s nachts plaats en duren tot zondag 19 september.

Het onderhoud aan de sporen tussen de Kleine Brugstraat in Sint-Pieters-Leeuw en de Graankaai in Halle is nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen, meldt Infrabel in een brief aan buurtbewoners.

Wissels vervangen

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van wissels. “Om precies te zijn worden verschillende harten van puntstukken en enkele houtstukken in deze wissels vervangen”, verduidelijkt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.

Onderdeel van het werk is ook de spanningsregeling, waardoor alle sporen na het vervangen van de onderdelen de gewenste neutrale temperatuur van 25 graden hebben. Deze spanningsregeling gebeurt door de spanning en de temperatuur in de rails kunstmatig te wijzigen.

Naast  de wissels worden ook de sporen zelf aangepakt. Zo worden de sporen en spoortoestellen handmatig onderstopt. De werken vinden tussen 22 uur en 6 uur plaats en zijn volgens planning op 19 september voltooid.

Auteur: Jerom Rozendaal