FR NL

Treinverkeer tussen Opwijk en Dendermonde tot zaterdag onderbroken

Het treinverkeer tussen Opwijk en Dendermonde, op de spoorlijn tussen Brussel en Dendermonde is sinds vrijdagochtend verstoord vanwege een breuk in de bovenleiding. Dat meldt spoorgbeheerder Infrabel. De verwachting is dat het spoorvervoer zich pas vanaf zaterdagochtend op een spoor kan hervatten.

Een vrachtwagen beschadigde vrijdagochtend de bovenleiding aan de overweg Hogeweg in Lebbeke. Volgens Infrabel stak de kraan van de truck te hoog uit. “Dat soort ongelukken gebeuren helaas gemiddeld een keer per maand in Vlaanderen”, laat de Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit weten.

Volledig herstel treinverkeer pas morgenavond

“De schade aan de bovenleiding is behoorlijk en onze technische ploegen zullen nog wel even met de herstelling bezig zijn”, aldus de woordvoerder. Volgens de eerste vooruitzichten kan het treinverkeer zich zaterdagochtend op een spoor hervatten waarna vervolgens tegen de avond ook het tweede spoor weer operationeel zou moeten zijn.

Oproep aan bestuurders

Infrabel roept bestuurders om op de hoogte van hun lading lading te controleren en te kijken of er niets te hoog uitsteekt wanneer ze in de buurt van het spoor een overweg passeren. “Want dit heeft helaas grote gevolgen: de grote schade die moet worden hersteld en de zware gevolgen voor het treinverkeer en de reizigers”, Petit.

De NMBS zet vervangbussen in tussen Opwijk en Dendermonde, in beide richtingen. Die zullen blijven rijden tot het treinverkeer opnieuw mogelijk is.

Lees ook: Vuilniswagenchauffeur veroorzaakt ernstige schade aan bovenleiding spoor

Auteur: Jerom Rozendaal