FR NL

Logistieke operator Malcolm Group viert honderdjarig bestaan ​​

https://www.railfreight.com/railfreight/2022/03/31/logistics-operator-celebrates-a-centenary-by-supporting-leading-charity/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-13

Malcolm Group, het Schotse bedrijf dat op de eerste plaats bekend staat vanwege zijn logistieke activiteiten, viert zijn honderdjarig bestaan ​​in 2022 met een locomotief in speciale uitrusting. De elektrische klasse 90, eigendom van DB Cargo UK dat de spooractiviteiten voor Malcolm afhandelt, is verkocht in kleuren die de oprichter van het bedrijf herdenken. De opbrengst van de verkoop gaat naar een in Glasgow gevestigde liefdadigheidsinstelling voor kanker.

Het bedrijf, dat actief is in vele sectoren van de bouwsector tot de installatie van sportvelden, viert ook 21 jaar goederenvervoer per spoor. De nieuwe locomotief in aparte kleuren zal worden gebruikt op de diensten van het bedrijf die drie terminals in centraal Schotland verbinden met de Daventry Intermodal Railfreight Terminal in de West Midlands van Engeland. Waar het bedrijf zijn centrum voor spoorwegactiviteiten heeft.

Afgewerkt in de herdenkingskleuren

De locomotief maakt deel uit van een serie die oorspronkelijk is ontworpen voor transport per sneltrein. De serie 90 is met succes gereviseerd en wordt nu gebruikt door verschillende Britse spoorvervoerders, waaronder Freightliner en DB Cargo UK. Deze laatste operator heeft een lange relatie opgebouwd met Malcolm Group, dat het hoofdkantoor heeft in Paisley, Schotland. Een van hun locomotieven, genummerd 90021, is afgewerkt in de herdenkingskleuren.

Opgedragen aan de stichter van het bedrijf

“Deze locomotief is opgedragen aan de oprichter van het bedrijf, Donald Malcolm, de vader van Andrew en Walter Malcolm, en onderlijnt ​​onze steun aan Beatson Cancer Charity, ACCORD Hospice en St. Vincent’s Hospice”, zegt David Turner, Rail Director bij Malcolm. Logistiek. Hij voegde eraan toe dat Malcolm Group in 2022 het honderdjarig bestaan ​​viert en dat hun spoorbedrijf ook 21 jaar bestaat. “Onze aandacht voor het milieu vertaalt zich in een klasse 90 elektrische locomotief, genummerd 90021, uitgebracht in historische kleuren.”

30.000 containers per jaar

De spoordivisie is sinds 14 februari 2001 operationeel en is uitgegroeid tot een bedrijf dat zo’n 30.000 containers per jaar vervoert. De treinen rijden bijna elke dag van het jaar, met elke weekdag twee retourdiensten die Schotland en DIRFT verbinden.

Chief Executive Andrew Malcolm is overigens ook een zakelijke ambassadeur voor de Beatson Cancer Charity.

Auteur: Jos Sterk