FR NL

Alstom en Infrabel werken aan verdere digitalisering van seininrichting van het spoor

2008, Wikimedia Commons

De directeur-generaal van Alstom Benelux en de CEO van Infrabel kondigden afgelopen donderdag officieel de bestelling aan van honderd seinketen – een investering van zo’n 20 miljoen euro – voor gebruik in projecten voor de uitbreiding van bestaande seininstallaties.

Deze bestelling is een onderdeel van de verdere digitalisering die enkele jaren geleden werd ingezet ten voordele van de veiligheid en de vlotte doorstroming van het treinverkeer. Deze bestelling zal 30 mensen voltijds tewerkstellen in het wereldwijde expertisecentrum van Alstom in Charleroi.

Veiligheid en vlotte doorstroming van het treinverkeer

Seinketen zijn cruciale spoorweginstallaties voor een performant treinverkeer. In deze technische cabines, langs het spoor, zit alle apparatuur die het treinverkeer ter plaatse regelt. Infrabel begon een paar jaar geleden met de vernieuwing van deze kasten in het kader van een uitgebreid digitaliseringsprogramma.

Deze vernieuwing is zowel goed voor de veiligheid als voor de vlotte doorstroming van het treinverkeer. Dit programma draagt ook bij tot de vermindering van het aantal seinhuizen, van 368 in 2005 tot 10 volledig gedigitaliseerde seinhuizen tegen eind 2023.

Auteur: Jos Sterk