FR NL

Resiplast biedt nieuwe oplossingen voor waterdichting en geotechnische oplossingen aan bij verzakte spoorwegbeddingen

2021, Wikimedia Commons

Grond/Weg/Waterbouw besteedde aandacht aan de hoogperformante kunstharsen voor waterdichting en geotechnische oplossingen die door Resiplast worden aangeboden.

In het artikel lazen we dat de AP lift 430 vaak wordt gebruikt om verzakte spoorwegbeddingen terug te liften. Waar komen deze verzakte spoorwegbeddingen hoofdzakelijk voor? Dat blijkt op de eerste plaats het geval te zijn bij in- en uitritten van spoorwegtunnels.

Specialist ter zake

Het Belgisch bedrijf is zeker geen nieuwkomer in het vak. Resiplast geniet al jarenlang een ijzersterke reputatie als specialist in de productie en de ontwikkeling van kunstharsen voor de civiele industrie. Zo beschikt het Wommelgemse bedrijf met het PolyacC vloeibaar waterdichtingsmembraan en de Spetec waterdichtingsproducten, aangevuld met geotechnische oplossingen en kwalitatief zeer sterke toepassingen op het vlak van waterdichting en grondstabilisatie.

Voor de conditionering van de ondergrond, grondversteviging, coagulatie, slab-lifting en chemische inkuiping

Grond/Weg/Waterbouw wijst er op dat de Spetec waterdichtingsproducten vooral gebruikt worden voor waterdichting van ondergrondse constructies en voor de conditionering van de ondergrond, grondversteviging, coagulatie, slab-lifting en chemische inkuiping.

Deze producten kunnen een oplossing bieden voor tal van ondergrondse constructies die te maken krijgen met waterdrukken en waterinfiltraties of -lekken: bouwkuipbeschoeiingen, tunnelsegmenten, ondergrondse metrostations, funderingen, rioolrenovaties, kelders … Of met andere woorden: een breed gamma van toepassingen.

Voor meer informatie over de producten van Resilplast, kan de lezer op de website terecht.

Auteur: Jos Sterk