FR NL

Spoorvernieuwing spoorlijn 12 Antwerpen – Essen

1980, Wikimedia Commons

In het kader van de spoorvernieuwing van spoorlijn 12 Antwerpen – Essen start fase 2 dit jaar.

Vernieuwing van dwarsliggers, ziften en aanvullen van ballast, vernieuwing spoorstaven, onderstoppen en stabiliseren van het spoor, ontdubbeling treindetectie op overwegen, diverse onderhoudstaken, vernieuwing bovenleiding, enzovoort maken deel uit van het programma.

Tijdelijke hinder verwacht

Alle aannemers en teams van Infrabel en Tuc Rail zullen de komende weken hard door werken om het programma tot een goed einde te brengen.

Een tijdje geleden stond Noordernieuws al stil bij de werken (https://www.noordernieuws.be/werken-spoorlijn-12/) . De onderhouds- en vernieuwingswerken vinden plaats tussen Antwerpen-Noorderdokken en Kapellen en tussen Kapellen en Kalmthout.

Zo worden o.a. spoorstaven, dwarsliggers en ballast (steentjes die voor de stabiliteit van het spoor zorgen) vernieuwd en worden er nieuwe funderingen geplaatst voor de vernieuwing van de bovenleiding.

Om de werken uit te kunnen voeren worden enkele overwegen afgesloten en zullen er omleidingen worden voorzien. In het najaar zal er ook aan de spoorinfrastructuur op het grondgebied van Kapellen worden gewerkt.

Auteur: Jos Sterk