FR NL

Certus Rail Solutions krijgt Belgische erkenning als goederenspoorvervoerder in België

DB Schenker 189 072-2 met een gemengde goederentrein bij het Duitse Empel. De aanduiding GZ1000 wil zeggen dat deze locomotief een 1000 meter lange goederentrein als proef over de Betuweroute trok. 2014, Flickr

Certus Rail Solutions, dochteronderneming van Strukton Rail in België, heeft vorige week haar erkenning als spoorwegonderneming in België ontvangen.

Daarmee is dit het tiende bedrijf dat de erkenning als goederenspoorvervoerder in België binnenhaalt.

Spooraannemers ‘ontzorgen’

Als kersverse spoorvervoerder wil Certus Rail Solutions de spooraannemers volledig ‘ontzorgen’ bij het vervoer van grote machines en materialen. Ook ‘first & last mile’ bewegingen en rangeringen behoren tot de mogelijkheden.

Wie is Certus Rail Solutions?

Het vervoer van spoorgebonden materieel en materiaal is een nichemarkt waarin slechts een beperkt aantal spoorvervoerders haar diensten aanbiedt. Het transport van werfmateriaal en de bijhorende grote machines is echter van primordiaal belang voor de bedrijven die in deze sector actief zijn.

Certus Rail Solutions wil een oplossing op maat bieden voor dit hiaat in het Belgische spoortransport en Belgische spooraannemers én hun klanten ‘ontzorgen’ bij het verplaatsen van grote spoormachines, het leveren of afvoeren van spoormateriaal en het uitvoeren van korte verplaatsingen binnen spoorbundels en stelplaatsen.

Auteur: Jos Sterk