FR NL
reparatiewerken ivm ongeval Oude Heirweg in Koolskamp

Treinverkeer hervat tussen Deinze en Lichtervelde

Reparatiewerken na een ongeval Oude Heirweg in KoolskampInfrabel

Woensdagochtend, bij aanvang treindienst, zullen er opnieuw treinen rijden tussen Deinze en Lichtervelde. De herstellingswerken zijn goed verlopen. Vorige week vond er een zwaar ongeval plaats aan de overweg nabij de Oude Heirweg in Koolskamp.

De afgelopen week hebben medewerkers van Infrabel dag en nacht gewerkt om de schade, over een afstand van 500 meter, te herstellen. Er werden nieuwe sporen en dwarsliggers geplaatst. De vernielde bovenleiding werd vervangen. Een elektriciteitscabine werd vervangen. Maandag werd alles getest met lege treinstellen om na te gaan of er weel veilig kan gespoord worden in de buurt van het ongeval.

Botsing met vrachtwagen

Het treinverkeer was één week onderbroken. Vorige week dinsdag belandde een defecte vrachtwagen op de sporen aan de overweg nabij de Oude Heirweg in Koolskamp. Verschillende pogingen om de vrachtwagen van de sporen te halen mislukte. Een trein, die met hoge snelheid kwam aangereden, reed de vrachtwagen aan. Van de vrachtwagen schoot niets meer over. Het voorste deel van de trein ontspoorde. Slechts vier inzittenden van de trein raakten licht gewond.

reparatiewerken ivm ongeval Oude Heirweg in Koolskamp

reparatiewerken ivm ongeval Oude Heirweg in Koolskamp2

reparatiewerken ivm ongeval Oude Heirweg in Koolskamp

reparatiewerken ivm ongeval Oude Heirweg in Koolskamp2

reparatiewerken ivm ongeval Oude Heirweg in Koolskamp

reparatiewerken ivm ongeval Oude Heirweg in Koolskamp

reparatiewerken ivm ongeval Oude Heirweg in Koolskamp2

Auteur: Matthias Vanheerentals