FR NL
Mortsel Oude God - Actie Groen

Petitie van Groen voor behoud IC-treinen in Mortsel-Oude God

Mortsel Oude God - Actie Groen

De partij Groen heeft al 900 handtekeningen verzameld voor het behoud van de IC-treinen in Mortsel-Oude God. Groen Mortsel vindt het onaanvaardbaar dat reizigers in de kou worden gezet. De NMBS belooft beterschap.

Groen verzamelde al 900 handtekeningen voor het behoud van de IC-treinen in Mortsel-Oude God. Sinds een jaar stopt er slechts één IC-trein tussen Antwerpen en Brussel in Mortsel per uur. En dat is volgens de partij Groen te weinig. Volgens de partij ondervinden nu te veel mensen problemen om tijdig op hun werk of school te geraken of hun kinderen van school op te pikken. Het stadsbestuur van Mortsel schaart zich eveneens achter de eis van Groen en wil terug twee IC-treinen per uur in Mortsel. Volgens Michiel Hubeau (Groen) zijn de treinstellen die worden ingezet vaak verouderd, korter en zitten ze overvol. “Al een jaar spreekt de NMBS over een personeelstekort, maar nu is het geduld echt wel op”, aldus Michiel Hubeau.

NMBS toont begrip

De NMBS heeft begrip voor de eis van Groen en het stadsbestuur van Mortsel. “We zijn ons bewust van de kwaliteitsproblemen op de lijn Antwerpen-Brussel omwille van de huidige stevige druk op het ganse spoorwegsysteem”, zegt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS. “We werven momenteel bijkomend personeel aan en rekenen op de levering van nieuw rollend materieel om die druk weg te nemen.”

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals