FR NL
Brussel-zuid

Linkebeek weigert reclametotem van NMBS

Station Brussel-zuid NMBS

De gemeente Linkebeek heeft een 3,5 meter hoge reclametotem van de NMBS geweigerd omdat die voor ecologische, economische en esthetische hinder zou zorgen. Volgens het schepencollege is het een verspilling van financiële en materiële middelen. In buurgemeente Sint-Genesius-Rode wordt dan weer wel groen licht gegeven voor de totem.

De NMBS wilde aan de treinhalte ter hoogte van het Marcel en Robert Maassquare een reclametotem met een lengte van 3,5 meter en een breedte van 60 centimeter plaatsen, zo meldt het Nieuwsblad. Het gaat om een cilindervormige en onverlichte aluminium constructie die op een een drietal meter van de straatkant zou komen te staan.

Prijs aluminium

Het schepencollege zag de komst van de totem niet zitten omdat het een ecologische, economische en esthetische hinder zou vormen. Volgens het college moeten de huidige omstandigheden ons ertoe aanzetten om elke verspilling van financiële en materiële middelen te vermijden. Het college benadrukt ook dat de productie van aluminium een belangrijke bron van broeikasgassen vormt en de prijs per ton aluminium niet goedkoop is. De perrons zouden door de verdubbeling van het aantal sporen voor het GEN-project ook nog eens herschikt worden. In buurgemeente Sint-Genesius-Rode wordt dan weer wel groen licht gegeven voor een reclametotem van de NMBS, zo meldt Het Nieuwsblad.  De totem komt langs beide kanten van het treinstation

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals