FR NL
Hyperloopbuizen

Brussel zetel van nieuwe vereniging van hyperloopbedrijven

Samen staan ze sterker, zeggen de bedrijven. 2023, Zeleros

Zeven hyperloop-bedrijven waaronder het Nederlandse Hardt Hyperloop hebben de handen ineengeslagen en de zichzelf verenigd in de Hyperloop Association. Daarmee willen de partijen de ontwikkeling van het concept versnellen en een sterk geluid bij beleidsbepalers laten horen.

Naast Hardt Hyperloop bestaat de vereniging uit Hyperloop One, Hyperloop Transportation Technologies, Nevomo, TransPod, Swisspod Technologies en Zeleros. Deze partijen zullen voortaan gezamenlijk naar buiten toe treden en met een stem spreken. Dit om in gesprekken met overheden meer gewicht in de schaal te leggen. Daarnaast zal de vereniging het eerste aanspreekpunt zijn voor bijvoorbeeld beleidsbepalers, wetenschappers en de media.

De Hyperloop Association zal zich vestigen in Brussel en naar eigen zeggen nauw samenwerken met het Europees Parlement, de Commissie en Europe’s Rail Joint Undertaking. Daarnaast staat de deur open voor nieuwe leden. Nevomo-topman Ben Paczek is verkozen tot eerste president van de vereniging.

Het hele verhaal lees je op SpoorPro.nl.

Lees ook:

Auteur: Nick Augusteijn