FR NL
RailTech-evenement

Veel technologische nieuwigheden op RailTech Belgium 2023

Een beurs, kennissessies en lezingen. Wat wil je nog meer? ProMedia

Op 6 en 7 juni vindt RailTech Belgium 2023 plaats in Brussel. Het evenement wil de Belgische spoorsector en alle actuele ontwikkelingen in de kijker zetten. Er is een apart programma met kennissessies die de aanwezigen de kans moeten bieden om meer specifieke en diepgaande informatie te vergaren bij bedrijven.

De kennissessies tijdens RailTech Belgium 2023 vinden plaats op de beursvloer, waardoor je zowel door de stands kunt snuffelen als sessies naar wens kunt bijwonen. In de kennissessieruimte gaan bedrijven in gesprek over recente ontwikkelingen, lopende projecten, specifieke technologieën of interessant onderzoek.

Sprekers

Er zijn heel wat interessante sprekers, zoals Bart van Spiegel. Hij is lid van het team Energy Management bij Infrabel. Hij zal het onder meer hebben over rijadviessystemen op het netwerk van Infrabel. Richard Lenthall, vice-president verkoop van voestalpine Signalling Siershahn, vertelt hoe een strategie voor gegevensgebruik kan worden vastgesteld. Jan Mens, algemeen directeur van IES Asset Management, legt uit hoe activabeheer kan helpen bij het navigeren door de complexiteit van belanghebbenden en technische uitdagingen.

Personeel

Personeelstekort teistert veel sectoren, ook de spoorsector. Tijdens een sessie wordt de tool WILSON.Share van het Duits softwarebedrijf Menlo79 toegelicht. Deze tool kan je helpen bij het professioneel, transparant en bedrijfsoverstijgend inzetten van machinisten. Ook de nachttrein komt aan bod. Jan Schermer van Back On Track Belgium deelt hierover de laatste ontwikkelingen.

Autonome technologie

Tot slot kan u ook kennis maken met OTIV, een Belgische firma die autonome technologie voor rollend materieel levert. Dit bedrijf springt al een tijd in het oog met hun technologie en heeft de afgelopen maanden heel wat samenwerkingsverbanden en projecten aangekondigd met een groot aantal belangrijke spelers in heel Europa. Het meest recentelijke project was met de divisie Rail Logistics Europe (RLE) van de SNCF Groep.

Marktliberalisering

De kennissessie wordt afgesloten met een debat over marktliberalisering. België is een van de landen waar de regering het contract voor passagiersvervoer per spoor wil uitdelen via onderhandse gunning, terwijl de EU openstelling van de markt en liberalisering als de juiste weg voorwaarts ziet. ALLRAIL, die pleit voor openstelling van de markt voor het spoor in Europa, en Legal Rail, een onafhankelijk juridische dienstverlener in de spoorsector, zullen de kwestie bespreken.

Benieuwd naar het hele congresprogramma van RailTech? Schrijf je dan zeker tijdig in.

Auteur: Matthias Vanheerentals