FR NL

De luchthaven van Genève maakt nu deel uit van het SWISS Air Rail-netwerk

Swiss International Air Lines (SWISS), de nationale luchtvaartmaatschappij van Zwitserland en onderdeel van de Lufthansa Group, en de Zwitserse Federale Spoorwegen (SBB) hebben hun gezamenlijke SWISS Air Rail-netwerk verder uitgebreid met de luchthaven van Genève. Dankzij dit uitgebreide netwerk kunnen SWISS-klanten nu naadloos en comfortabel van New York naar bestemmingen zoals Lausanne, Fribourg of Bern reizen via Genève.

Passagiers van Swiss International Air Lines die via de treinstations van Lausanne, Freiburg of Bern reizen, kunnen nu kiezen voor aansluitende vluchten naar Zürich of de luchthaven van Genève. Dit is te danken aan de uitbreiding van het Air Rail-routenetwerk dankzij een samenwerking met SBB. Voorheen strekte het SWISS Air Rail-netwerk zich alleen uit tot het hoofdstation van Genève. Naast de twee luchthavens verbindt het netwerk ook 11 bestemmingen, waaronder Lausanne, Fribourg, Basel, Bern, Luzern, Interlaken, Lugano en Bellinzona in Zwitserland. Over de grens verbindt het netwerk München Centraal Station in Duitsland en Bregenz in Oostenrijk.

SWISS Air Rail network
SWISS Air Rail netwerk

De samenwerking tussen Swiss International Air Lines (SWISS) en de Zwitserse Federale Spoorwegen (SBB) is gestaag gegroeid sinds hun strategische partnerschap in oktober 2019 werd opgericht. Naast de netwerkuitbreiding zetten SWISS en de SBB belangrijke stappen in de integratie van hun technische systemen. Ze gaan SWISS Air Rail-tickets aanbieden met een SBB QR-code, een zet die gericht is op het stroomlijnen van instapkaartcontroles en het verbeteren van de algehele klantenservice. De nieuw geïntroduceerde Geneva Airport SWISS Air Rail verbindingen zijn beschikbaar voor onmiddellijke boeking en gebruik.

Daarnaast verbetert Swiss de toegankelijkheid van de Swiss Travel Pass van SBB via haar online platforms, waaronder de app, waarmee internationale reizigers Zwitserland naadloos kunnen verkennen per trein, bus en boot voor een periode van drie tot 15 dagen met één enkele pas. De pas dekt meer dan 90 steden en geeft gratis toegang tot 500 musea. De pas is alleen voor niet-ingezetenen van Zwitserland en Liechtenstein.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com