FR NL
The RailTech Innovation Awards of 2022
Railtech europe

RailTech Innovation Awards 2024 opent inschrijvingen

De inzendingen voor de RailTech Innovation Awards 2024 zijn nu geopend. Met vier Awards in de categorieën Digitalisering, Technologie & Design, Infrastructuur en een Publieksprijs zet RailTech innovaties in de schijnwerpers. De uitreiking van de prijzen voor de meest veelbelovende innovaties in het spoor vindt plaats tijdens de internationale tentoonstelling en conferentie RailTech Europe 2024.

Een professionele jury uit verschillende gebieden van de spoorwegsector zal de inzendingen beoordelen en een shortlist van 4 innovaties per categorie opstellen. De genomineerde bedrijfsteams zullen hun innovaties presenteren op RailTech Europe op 6 en 7 maart 2024, waarna de jury de winnaars zal aanwijzen. De inzending voor innovaties sluit op 2 februari 2024.

Innovatie Awards categorieën ’24

Het beste innovatieve product of de beste innovatieve dienst zal door de jury worden bekroond in de volgende categorieën:

Digitalisering

Of het nu gaat om AI, het verbeteren van digitale processen, cyberbeveiliging, sensoren, monitoring, digital twins of iets heel anders: Deze categorie bekroont de digitale oplossing die het meest innovatief is in het verbeteren van het spoor.

Technologie & Ontwerp

Innovaties in het spoor zijn er in vele vormen. Deze categorie bekroont de technologie of ontwerpoplossing die de spoorwegen op de meest innovatieve manier verbetert, of het nu gaat om technologie die gebruik maakt van robotica, innovatieve technologie om de CO2-uitstoot te verminderen, innovatief ontwerp voor rollend materieel of iets totaal anders.

Infrastructuur

De meeste spoorweginfrastructuur is een eeuwenoude industrie en is niet het toppunt van innovatie, maar er zijn wel innovatieve veranderingen mogelijk: of het nu gaat om nieuwe constructiewijzen voor snellere spoorwerkzaamheden, nieuwe materiaalsamenstellingen die duurzamer zijn, unieke technologie om de efficiëntie van de infrastructuur te verbeteren of iets anders. Deze categorie bekroont de meest innovatieve oplossing die de spoorweginfrastructuur verbetert.

De industrie heeft ook de kans om te stemmen op hun favoriete innovatie in alle categorieën. De genomineerde met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

Criteria

De jury kiest de winnaars op basis van de volgende criteria:

  • Het product of de dienst moet nieuw en innovatief zijn
  • Het moet een relevant probleem of uitdaging oplossen
  • Het moet toepasbaar zijn en een verbetering betekenen voor de spoorwegindustrie

Om een spoorweginnovatie in te zenden voor de Awards, bezoek de website hier.

Lees hier over eerdere edities:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Esther Geerts

Bron: RailTech.com