FR NL

Network Rail neemt biedingen aan voor Midlands-project

Network Rail is op zoek naar offertes voor belangrijke infrastructuurprojecten in de Midlands van Engeland. Het infrastructuuragentschap bereidt zich voor om grote werken uit te voeren als onderdeel van het Midlands Rail Hub programma. Dit kader, met een waarde van ongeveer 1,4 miljard pond (1,7 miljard euro), omvat verschillende taken die cruciaal zijn voor het verbeteren van het spoornetwerk in de regio.

De uitnodiging tot inschrijving omvat een reeks taken zoals geotechnisch werk, onderhoud van bruggen en tunnels, beheer van steenhouw- en grondwerken, maar ook kleinschaligere projecten met betrekking tot gebouwen en constructies. Het Midlands Rail Hub programma heeft als doel de spoorverbindingen te verbeteren en economische groei te stimuleren door middel van een reeks projecten.

Goederenlussen en Moor Street akkoorden

Network Rail is op zoek naar twee primaire alliantiepartners voor een programma ter waarde van een miljard pond (1,17 miljard euro) aan niet-signaleringswerkzaamheden en een boodschappenlijstje ter waarde van 350 miljoen pond (410 miljard euro) voor signaleringswerkzaamheden. Deze partners zullen werken onder de erkende voorwaarden van een NEC4 Alliance Contract (het standaard erkende New Engineering Contract).

De succesvolle bieders moeten verschillende aspecten van het project ontwerpen en uitvoeren, waaronder de bouw van nieuwe perrons en zijsporen, de invoering van nieuwe koorden in Birmingham Moor Street, de verbreding van bestaande viaducten, de verbetering van de stroomvoorziening, de aanleg van nieuwe goederenlussen, de installatie van bovenleidingapparatuur en de uitvoering van seingevingswerken.

Bestaande capaciteitsbeperkingen opheffen

Birmingham, een van de meest complexe en overbelaste delen van het Britse spoornetwerk, is een centraal punt in het Midlands Rail Hub initiatief. Het programma stelt voor om de capaciteit van station Birmingham Moor Street, dat grenst aan het nieuwe HS2-station Curzon Street, te vergroten en de congestie op belangrijke spoorcorridors vanuit het centrum van Birmingham te verlichten.

Birmingham Moor Street zal een grotere rol spelen in het vervoer voor de regio onder het Midland Hub Project (Network Rail luchtdiensten)

Een van de belangrijkste onderdelen van het programma is de verbetering van Bordesley naar Moor Street. Dit project is gericht op de aanleg van nieuwe spoorweginfrastructuur om de Camp Hill lijn (een alternatieve stadsdoorgang) te verbinden met de Chiltern hoofdlijn (naar Londen via Oxford), waardoor meer treinen gebruik kunnen maken van het station Birmingham Moor Street. Dat zou goed nieuws moeten zijn voor het nabijgelegen New Street – het drukste passagiersstation buiten Londen. Verwacht wordt dat de nieuwe spoorlijn bestaande capaciteitsbeperkingen in het centrum van Birmingham zal opheffen en mogelijkheden zal bieden voor betere reizen verder weg.

Inzet om aan de toekomstige vraag te voldoen

Het inkoopproces begint op het moment dat West Midlands Trains, de plaatselijke exploitant van passagierstreinen, net de eerste van een nieuwe vloot van door Alstom gebouwde treinstellen in ontvangst heeft genomen. De treinen worden geleverd in afwachting van een aanzienlijk grotere vraag in de toekomst.

Network Rail bereidt momenteel de Outline Business Case voor het Department for Transport voor om de financiering veilig te stellen. De aanbestedingsprocedure voor het Midlands Rail Hub programma omvat een marktbriefing die gepland staat voor januari, gevolgd door een formele uitnodiging tot inschrijving. Dit initiatief betekent dat Network Rail wil voldoen aan de toekomstige vraag, de spoorweginfrastructuur wil verbeteren en de economische ontwikkeling in de Midlands wil stimuleren.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Simon Walton

Bron: RailTech.com