FR NL
Hitachi Rail wins contract in Naples

Hitachi Rail verwerft 200 miljoen euro metrocontract in Napels

Hitachi Rail heeft een contract ter waarde van 200 miljoen euro binnengehaald van de gemeente Napels voor de levering van treinen van de nieuwe generatie voor metrolijn 6 in Napels. Volgens de overeenkomst zal Hitachi Rail 22 treinen voor de lijn produceren, waarbij de productie plaatsvindt in de fabrieken in Napels en Pistoia.

Elke trein is 39 meter lang en biedt plaats aan 290 passagiers. De treinen zijn uitgerust met ATP-technologie (Automatic Train Protection) om veilig te kunnen rijden en zijn voorzien van een innovatief airconditioningsysteem om passagiers het hele jaar door een hoog comfortniveau te bieden.

De eerste fase van het contract omvat de bouw van de eerste zes metropolitaanse treinen in twee richtingen. Het is de bedoeling dat deze treinen in 2026 in gebruik worden genomen, waardoor de frequentie van de diensten geleidelijk zal toenemen en de capaciteit en het comfort voor forenzen zal toenemen. De burgemeester van Napels, Gaetano Manfredi, verwelkomde het contract als een belangrijke stap in de verbetering van het spoorvervoer in de stad. Hij benadrukte de toewijding van het bestuur om geavanceerde en efficiënte transportsystemen te implementeren waar zowel inwoners als bezoekers van kunnen profiteren.

Volgens Edoardo Cosenza, Wethouder voor Mobiliteit, zullen de bestaande treinen van 25 meter met een capaciteit van 200 passagiers het traject Mostra-Municipio van Lijn 6 bedienen totdat de nieuwe treinen volledig zijn geïntegreerd. Tegen de zomer van 2026 zal de overgang naar langere treinen met een grotere capaciteit voltooid zijn, waardoor de vervoerscapaciteit en het comfort voor de passagiers zal toenemen. Daarna zal Lijn 6 geleidelijk treinen met dubbele samenstelling introduceren, die 580 passagiers kunnen vervoeren en met een frequentie van 4,5 minuten rijden. De uitbreiding van Lijn 6 zal verschillende wijken van Napels verbinden, waaronder Bagnoli, Fuorigrotta, Chiaia, Posillipo en Piazza Municipio, waardoor forenzen soepeler door de stad kunnen reizen.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com