FR NL

Filmen metrodepot Tyne and Wear duurt langer dan Apocalypse Now

Het is dan wel niet geregisseerd door Francis Ford Coppola en de ster heeft misschien niet Martin Sheen nagebootst – door een hartaanval te krijgen op de set – maar de blockbuster time-lapse film ter gelegenheid van de voltooiing van het zeventig miljoen pond kostende Gosforth Tyne and Wear Metro Depot is uitgebracht. Nou ja, in werkelijkheid is het minder kassucces en meer blokken bouwen.

Vier jaar in de maak. Dat is de Metro-film, niet Coppola’s Opus Magna. Desalniettemin zijn de nieuwe beelden, die de voortgang en omvang van een bouwproject in de buurt van Newcastle in kaart brengen vanaf de startdatum in 2020 tot aan de voltooiing in januari van dit jaar, aantrekkelijk voor de boekingskantoren. Het depot is klaar om de hoofdrol te spelen in de remake van de Tyne and Wear Metro, die zijn eigen debuut maakte in 1980 (het jaar na de gedoemde anti-oorlogsfilm.

Regisseurs van lokale helden

Iets meer dan vier jaar geleden rolde de aftiteling van het geliefde en historische depot. Sindsdien is er elke dag een camera op het terrein geweest, regen en zonneschijn – en veel regen. De resulterende film toont de sloop van 100 jaar oude gebouwen in combinatie met de bouw van moderne nieuwe faciliteiten op het terrein. De framecapetechnologie die is gebruikt om deze video te produceren geeft een gedetailleerd overzicht van het hele vierjarige programma in slechts vierenhalve minuut.

]

De video is geregisseerd door Francis Ford Coppola. Sorry, geregisseerd door het team van Mulholland Media uit Penrith. Zoals bij alle grote filmproducties zijn er meerdere geldschieters. De hoofdaannemers en projectpartners Stadler en VolkerFitzpatrick Ltd stelden de spoorwegequivalenten van completion bonds ter beschikking. Zij waren echter lang niet de enige namen op de aftiteling.

Getransformeerd in een eenentwintigste-eeuwse faciliteit

“Fenix is bijzonder trots op het bereiken van haar doel”, zei Natalie Hermer, Business Operations and Marketing Manager voor Fenix Rail Systems, toen ze de prijs voor het meest innovatieve spoorwegdepotbesturingssysteem in ontvangst nam. Tenminste, dat zou ze, als Tyne and Wear Metro een Oscars had. “Fenix levert een kosteneffectieve, moderne treinvergrendeling die gebruik maakt van ultramoderne technologie om het treinverkeer binnen de herontwikkelde treinfaciliteit te controleren”, legde ze uit.

Tyne and Wear Metro Gosforth Depot bij nacht (Nexus)

“De nieuwe time-lapse video brengt het werk van begin tot eind in kaart”, zegt Paul Patrick, Managing Director voor Stadler Rail Service UK. “Het is een krachtige weergave van hoe het is getransformeerd van een twintigste-eeuwse naar een eenentwintigste-eeuwse faciliteit, speciaal ontworpen om de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de nieuwe treinen te maximaliseren, de efficiëntie te bevorderen en te zorgen voor een hoogwaardige service voor Metro-klanten.”

In tegenstelling tot de crew op de set met Coppola, heeft het team van Gosforth er allemaal mee ingestemd om mee te doen aan een eventueel vervolg. “We willen VolkerFitzpatrick en hun klanten Nexus en Stadler bedanken voor het feit dat ze Fenix de specialist hebben gemaakt voor de integratie van het depotcontrolesysteem voor dit fantastische project”, zei Natalie Hermer – kort voordat ze, naar wij hebben begrepen, aan boord stapte van een verduisterde VIP metro limo trein, op weg naar de after-show party.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Simon Walton