FR NL
Vossloh switch

Vossloh behaalt recordomzet in 2023

Vossloh heeft in het boekjaar 2023 een opmerkelijke omzetgroei, een aanzienlijke stijging van de EBIT en een verbetering van de vrije kasstroom gerealiseerd. De omzet van het bedrijf steeg met 16,1 procent en bereikte een record van 1.214,3 miljoen euro, waarbij de ontvangen orders het omzetniveau van 1.217,4 miljoen euro licht overtroffen. De EBIT steeg tot 98,5 miljoen euro, een aanzienlijke stijging van 26,2 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Bovendien is de vrije kasstroom meer dan verdubbeld tot 70,9 miljoen euro.

Vossloh kondigde ook een voorgesteld dividend aan van 1,05 euro per aandeel, tegenover 1,00 euro per aandeel in het voorgaande jaar. Vooruitkijkend naar 2024 verwacht het bedrijf een aanzienlijke stijging van de EBIT, naar verwachting tussen 100 miljoen euro en 115 miljoen euro. De omzetgroei in de railinfrastructuuractiviteiten bereikte een recordhoogte van 1.214,3 miljoen euro, waarbij de Duitse markt een aanzienlijke bijdrage leverde met een omzetgroei van bijna 40 procent. De divisie Core Components van het bedrijf behaalde orders ter waarde van 542,7 miljoen euro, waarbij de business unit Tie Technologies een aanzienlijke bijdrage leverde aan de omzetgroei.

In de divisie Customised Modules steeg de omzet tot 537,4 miljoen euro, dankzij een hogere omzet in Italië, Servië en Duitsland. Ook de divisie Lifecycle Solutions kende een aanzienlijke omzetstijging tot 163,5 miljoen euro, met opmerkelijke bijdragen uit Duitsland en Nederland.

Het personeelsbestand van het bedrijf groeide tijdens het boekjaar met een gemiddeld aantal werknemers van 3.999, een weerspiegeling van de groei in alle divisies. Vooruitkijkend naar 2024 verwacht Vossloh stabiele verkoopopbrengsten en verdere groei in EBIT, gedreven door een positieve marktvraag en een robuust orderboek. De voorgestelde dividendverhoging onderstreept het vertrouwen van de onderneming in haar voortdurende groei en prestaties.

Vossloh's year in numbers (Source: Vossloh)
Vossloh’s jaar in cijfers (Bron: Vossloh)

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen: , ,

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com