FR NL
Railcare MPV

Railcare test multifunctioneel voertuig van de volgende generatie

Railcare is begonnen met testritten met zijn nieuwste accu-aangedreven onderhoudsmachine voor spoorwegen. In de afgelopen weken heeft ABB Traction Switzerland de eerste testrit uitgevoerd met het verbeterde Multi-Purpose Vehicle (MPV) van Railcare. Deze machine heeft zowel operationele mogelijkheden als de mogelijkheid om op te laden via de bovenleiding.

“In deze fase hebben we talrijke succesvolle tests uitgevoerd. In wezen hebben we de stroomafnemer op het dak van de machine omhoog gebracht om verbinding te maken met de bovenleiding, waardoor de accu wordt opgeladen en de vacuümmotoren worden geactiveerd”, aldus Pär Nyström, projectmanager bij Elpro, een bedrijf van de Railcare Group. Deze tweede generatie onderhoudsmachine voor spoorwegen, MPV2 genaamd, zal worden aangedreven door een stroomafnemer die rechtstreeks stroom afneemt van de bovenleiding, waardoor de operationele efficiëntie wordt verbeterd. Railcare verricht baanbrekend werk bij de implementatie van deze technologie voor een machine van deze omvang en capaciteit, in samenwerking met ABB.

“De integratie van elektrische stroom en batterijstroom biedt een belangrijk voordeel op locaties waar geen bovenleiding beschikbaar is of kan zijn, zoals tijdens onderhoudswerkzaamheden wanneer veiligheidsuitschakelingen zijn aangebracht. Deze machine maakt efficiëntere onderhoudswerkzaamheden mogelijk,” voegt Pär toe. De eerste test, die samen met ABB Traction Switzerland werd uitgevoerd in Skelleftehamn, omvatte controles van de elektrische installatie en het testen van de systeemcommunicatie, wat positieve feedback opleverde van ABB.

De volgende stap is de goedkeuring van het Zweedse Transportagentschap voor de exploitatie van Zweedse spoorwegen. Na de goedkeuring zullen de machinisten van Railcare een opleiding volgen en zal het systeem in de herfst van 2024 in gebruik worden genomen. “Deze verdere ontwikkeling van een reeds innovatieve en duurzame machine is een belangrijke boodschap voor belanghebbenden in de industrie, zowel nationaal als internationaal. De MPV betekent een verschuiving naar spoorwegonderhoud vergelijkbaar met Formule 1 pitstops,” concludeerde Mattias Remahl, CEO van Railcare.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com