FR NL

Stadler FLIRT H2 trein vestigt nieuw wereldrecord

De FLIRT H2-trein van Stadler is opgenomen in het Guinness Book of World Records voor “de langste afstand van 1.741,7 mijl (2.803 kilometer) die is bereikt door een met waterstof brandstofcellen aangedreven elektrische trein zonder bij te tanken of op te laden”.

De recordreis begon op 20 maart 2024, toen de FLIRT H2 meer dan 46 uur onafgebroken rond de testbaan reed, bestuurd door ingenieurs van Stadler en ENSCO die in ploegen werkten. De onderneming werd op 22 maart 2024 met succes afgesloten. De FLIRT H2 van Stadler voegt zich nu bij zijn voorganger, de FLIRT Akku, in het Guinness World Records voor alternatieve aandrijflijnen.

]

De reis naar deze recordprestatie begon met het debuut van de FLIRT H2 op InnoTrans 2022 in Berlijn, waar Stadler zijn betrokkenheid bij de integratie van waterstof-brandstofceltechnologie in forenzentreinen demonstreerde. Strenge tests in Zwitserland en Colorado gingen vooraf aan de mijlpaalpoging.

De FLIRT H2, ontworpen voor emissievrije werking, bevat waterstof-brandstofcellen en batterijen om zijn aandrijfsysteem aan te drijven. Met twee elektrisch aangedreven eindwagons en een centraal krachtpakket met brandstofcellen en waterstoftanks biedt de FLIRT H2 plaats aan 108 passagiers en bereikt hij een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur. Dankzij dit ontwerp kan de trein continu rijden zonder vaak bij te tanken, waardoor het een nuttige oplossing is voor routes zonder bovenleidingen.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey