FR NL
RailTech.com team

RailTech start met abonnementsmodel na 25 succesvolle jaren

RailTech.com, de business-to-business publicatie voor belanghebbenden in de spoorwegindustrie, lanceert op 2 april 2024 een lidmaatschapsmodel, na sinds 1997 een open website te zijn geweest. Met een RailTech Premium abonnement kunnen bezoekers alle artikelen online lezen en krijgen ze korting op alle RailTech evenementen, waaronder een van de belangrijkste railbeurzen: RailTech Europe.

Door Premium te worden, wil de uitgever de kwaliteit en onafhankelijkheid van de berichtgeving waarborgen en een nog betere informatiebron zijn voor professionals in de railinfrastructuurindustrie. “Onafhankelijke nieuwsgaring is een fundamentele pijler van onze strategie”, zegt divisiedirecteur Rob Vos van ProMedia Group, de uitgever van RailTech.com. “Dit vereist continue investeringen in redactie en producten. Dankzij een abonnementsmodel hebben we de mogelijkheid om te investeren in de titel, maar ook om onze leden korting te geven op onze evenementen. Dit geeft ons de mogelijkheid om een nog grotere RailTech community te creĆ«ren.”

‘Goede journalistiek wordt bedreven door professionals’

Hoofdredacteur Jeroen Baldwin vindt de introductie van het betaalde abonnement een logische volgende stap voor RailTech. “Het opzetten van een zogenaamde ‘paywall’ op journalistieke websites wordt steeds gebruikelijker”, zegt hij. “En als je erover nadenkt, is het heel logisch: goede journalistiek wordt bedreven door professionals. Dankzij hun netwerk en kennis zijn zij in staat om de sector elke dag te voorzien van het laatste nieuws en belangrijke achtergrondinformatie. De beste manier om dat te doen is vanuit een onafhankelijke positie. En dat bereiken we door onze lezers te vragen voor dit product te betalen.”

De introductie van het Premium lidmaatschap volgt op een uitgebreide gratis proefperiode, die werd gebruikt om bezoekers vertrouwd te maken met het lezen van al het belangrijke nieuws in de railinfrastructuurindustrie. “Iedereen die zich heeft geabonneerd op de RailTech Nieuwsbrief ontvangt vandaag een e-mail met een aanbod om RailTech Premium Lid te worden,” zegt Baldwin. “En natuurlijk nodigen we iedereen uit om ook lid te worden van onze Premium community.”

Profiteer van ledenkorting

Met een betaald lidmaatschap kunnen bezoekers premium artikelen lezen en korting krijgen op branche-evenementen. “Als vakblad wil je de verbinding zijn tussen alle stakeholders in de branche”, legt Baldwin uit. “Het organiseren van inhoudelijke evenementen is daar onderdeel van. Zoals Railtech Europe ’24, dat we op 6 en 7 maart organiseerden in de Jaarbeurs in Utrecht. De volgende editie van Railtech Europe vindt plaats in 2026 en sinds het daverende succes in maart hebben al heel wat bedrijven laten weten dat ze graag willen deelnemen. En… er komen nog meer evenementen aan waar leden kunnen profiteren van ledenkorting, zoals ons RailTech Belgium evenement in juni.”

Wilt u lid worden van RailTech.com en toegang krijgen tot de nieuwste inzichten in de sector? U kunt lid worden via deze link. Als je vragen hebt over RailTech.com die Premium gaat worden, bekijk dan onze FAQ of stuur ons een e-mail.

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Jeroen Baldwin

Bron: RailTech.com