FR NL
FS trains in Milan

FS Group investeert recordbedrag van 16 miljard euro in 2023

FS Group rapporteerde investeringen voor een totaal van 16 miljard euro in 2023, volgens het financiële rapport dat is goedgekeurd door Ferrovie dello Stato Italiane. De inkomsten van de groep bedroegen 15 miljard euro, een stijging van 8% ten opzichte van 2022. Daarnaast boekte de groep een nettowinst van 100 miljoen euro, zes keer hoger dan het voorgaande jaar.

Onder leiding van Luigi Ferraris, CEO van FS Group, werd de groei van de groep beïnvloed door verschillende factoren. Ferraris merkte op dat de toename van het aantal passagiers binnen de Passenger Business Unit aanzienlijk bijdroeg aan de omzetgroei, met een stijging van 11,2 procent ten opzichte van 2022. De inkomsten uit vrachtvervoer stegen ook met 6 procent, “ondanks een ingewikkeld jaar”, aldus Ferraris.

De focus van de groep op Europa leverde positieve resultaten op, met inkomsten uit internationale activiteiten die met 80 procent stegen ten opzichte van 2020. Deze groei werd toegeschreven aan de uitbreiding van hogesnelheidsspoordiensten in Frankrijk en Spanje, evenals de ontwikkeling van de logistieke activiteiten in de Centraal-Europese markt geïntegreerd met Italië.

Tijdens het interview onderstreepte Ferraris de prestaties en operationele hoogtepunten van de groep. Hij benadrukte ook de toewijding van de groep aan het tijdschema van het Nationale Herstel- en Veerkrachtplan: “Op 31 december 2023 hadden we 8 miljard euro geïnvesteerd van de fondsen die zijn toegewezen aan de projecten die zijn gepland in het kader van het NRRP. We liggen dus op schema en bouwen belangrijke werken om de infrastructuur en groei van Italië te ondersteunen.”

Ferraris toonde zich tevreden over de groei van het passagiersvervoer: “Onze treinen hebben nu weer het beladingsniveau van voor de crisis, wat wijst op een sterke vraag en een belangrijke impuls van het toerisme.” De logistieke divisie toonde ook veerkracht en realiseerde een omzetstijging van 7% ondanks de uitdagingen. Ferraris schrijft dit succes toe aan de strategische positionering in Europa, die een geïntegreerd en concurrerend aanbod mogelijk maakt.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com