FR NL

Alliantie zet Wokingham weer op de rails

De South Rail Systems Alliance is een samenwerkingsverband tussen Network Rail, de Britse overheidsinstantie die de infrastructuur beheert, de ingenieurs AECOM en Colas Rail, de spoorwegonderneming die gespecialiseerd is in goederenvervoer en technische ondersteuning. Samen hebben ze zojuist een radicale herinrichting van een kritieke kruising bij Wokingham, net ten zuidoosten van Reading, opgeleverd. Het drukke marktstadje bedient forenzen over lange afstanden en ligt op een alternatieve route van en naar Londen, waarbij de Great Western Mainline wordt vermeden.

Het laatste deel van een tienjarig vernieuwingsprogramma is voltooid bij Wokingham. In een poging om langetermijnwerken in heel Zuid-Engeland zo efficiënt mogelijk te maken, zal de South Rail Systems Alliance (SRSA), bestaande uit Colas Rail, Network Rail en AECOM, bijna tien jaar lang samenwerken om de spoorweginfrastructuur in de hele regio te verbeteren. Dat is nodig om het hoofd te kunnen bieden aan de toenemende bevolking en de verwachte toename van de vraag naar goederenvervoer. Wokingham kan in die context worden beschouwd als een preventieve aanval.

Negen dagen van een tien jaar durende campagne

Vooruit plannen kan goed worden geïllustreerd door het onlangs voltooide vernieuwingsprogramma in Wokingham. Het welvarende marktstadje ligt, net als de omliggende gemeenschappen, ingeklemd tussen het veel grotere Reading in het noorden en een verzameling steden met militair erfgoed in het oosten en zuiden, waaronder de beroemde officiersopleiding van het Britse leger, Sandhurst.

Alle cijfers over het Wokingham project

Met een zekere militaire precisie is de South Rail Systems Alliance opgericht om in tien jaar tijd een portfolio van werkzaamheden te leveren in de zuidelijke regio van het Verenigd Koninkrijk. De Wokingham-campagne was een iets kortere opdracht van negen dagen. Desalniettemin heeft het opgeleverd wat Network Rail de vijfde fase van het Wokingham Re-Signalling programma heeft genoemd.

Een belangrijk onderdeel van toekomstige toevoegingen

Zoals de spoorwegpartner Colas uitlegde, werd de inbreng van de SRSA in twee fasen geleverd. De Alliantie werd belast met de revisie van de dubbele kruisingen en het historische vergrendelingssysteem aan de zuidkant van het station. “Deze upgrades zullen de algehele ervaring voor gebruikers van het spoornetwerk verbeteren”, aldus een verklaring van Colas. “Ze zorgen ervoor dat het netwerk betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden blijft en dat de passagier op de eerste plaats komt.”

Er wordt geen melding gemaakt van goederenvervoer, maar op dit moment valt Wokingham buiten het grote plan van Network Rail voor een goederenspoorlijn die van zuid naar noord van Southampton naar Birmingham loopt. Het maakt ook geen deel uit van de omleidingsroutes. Wokingham is geïdentificeerd als een belangrijk onderdeel van een toekomstige extra spoorverbinding naar Heathrow Airport. De beroemde drukke spoorwegovergang aan de zuidkant van het station blijft echter een onopgelost probleem, dat toekomstige uitbreidingen beperkt. Ironisch genoeg heeft het station momenteel een frequente rechtstreekse verbinding met het veel verder gelegen Gatwick Airport.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Simon Walton

Bron: RailTech.com