FR NL
RATP Dev and Belgrade to collaborate on the Serbian capital's metro system

Belgrado verlengt contract met RATP Dev voor metro

De stad Belgrado, in Servië, heeft haar contract met RATP Dev verlengd voor “Early Operator Assistance” voor de komende drie lijnen van het metrosysteem van de stad. De verlenging volgt op een “Memorandum of Understanding” dat in september 2023 werd ondertekend tussen de Servische hoofdstad en RATP Dev, met als doel hun samenwerking te versterken en ervoor te zorgen dat het metrosysteem voldoet aan internationale normen.

Sinds 1 april 2024 is RATP Dev, de internationale dochteronderneming van de RATP Groep, gekozen door het secretariaat voor openbaar vervoer van Belgrado en BMV (Beogradski Metro i Voz) vanwege haar ervaring met het werken met geautomatiseerde metrosystemen en netwerken met hoge capaciteit.

In het kader van het vernieuwde contract zal RATP Dev haar internationale ervaring en expertise inbrengen om het functioneel ontwerp en de specificaties van het toekomstige metrosysteem te beoordelen en te adviseren, waarbij de nadruk zal liggen op exploitatie, onderhoud, veiligheid, passagierservaring en kostenoptimalisatie.

Hiba Farès, CEO van RATP Dev, toonde zich dankbaar voor het hernieuwde vertrouwen van Belgrado en benadrukte de toewijding van het bedrijf aan het ontwerpen van een effectief, betrouwbaar en aantrekkelijk metrosysteem. Volgens een woordvoerder van RATP Dev is het volledig geautomatiseerde metroproject van Belgrado het grootste en belangrijkste infrastructuurproject van de Republiek Servië van dit moment, met plannen voor Lijn 1 (21,8 kilometer over 21 stations), Lijn 2 (24,2 kilometer over 26 stations) en Lijn 3 (23 kilometer over 22 stations).

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com