FR NL
S106 interior

Renfe onthult nieuwe S106 hogesnelheidstreinen

Renfe, de Spaanse nationale spoorwegmaatschappij, bereidt zich voor op een belangrijke upgrade met de introductie van de nieuwste toevoeging aan de hogesnelheidsvloot. Het bedrijf kondigde de aankoop van tien ultramoderne S106 modeltreinen aan, een mijlpaal in de modernisering van zijn diensten. De lancering van deze treinen met hoge capaciteit staat gepland voor 21 mei.

Met de inzet van de S106 treinen kan Renfe zijn hogesnelheidsdiensten naar Asturië uitbreiden, waardoor nieuwe reismogelijkheden ontstaan voor passagiers in de regio. Met snellere verbindingen en meer beschikbare zitplaatsen zullen steden als Oviedo en Gijón een toename in toegankelijkheid en gemak ervaren. In Galicië zal Renfe een revolutie teweegbrengen met de introductie van het S106-model in belangrijke steden als Vigo, Pontevedra en A Coruña. Een reistijdverkorting tot 18 minuten belooft reizen soepeler en efficiënter te maken voor zowel forenzen als vakantiegangers.

De voordelen van de hogesnelheidsdiensten van Renfe reiken verder dan de regionale grenzen en bereiken steden in Castilië en León, waaronder Zamora, Segovia en Valladolid. Met Madrid als centraal knooppunt zullen deze steden profiteren van een verbeterde connectiviteit en toegang tot belangrijke verkeersaders. De ingebruikname van de S106 op 21 mei markeert de eerste fase van de ambitieuze uitbreidingsplannen van Renfe.

Naarmate de infrastructuur op het station Chamartín-Clara Campoamor in Madrid verder wordt verbeterd, verwacht Renfe verdere verbeteringen van het dienstenaanbod, met extra fasen die gepland staan voor implementatie. Bovendien maakt de introductie van de S106-treinen de weg vrij voor verbeteringen op het hele Renfe-netwerk. Door de middelen die vrijkomen door de nieuwe treinen opnieuw in te zetten, wil Renfe de dienstverlening op andere lijnen verbeteren.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen: , , ,

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com