FR NL
Renfe train

Spoorverbinding Mekka-Medina ziet recordaantal reizigers tijdens Ramadan

De hogesnelheidslijn tussen Mekka en Medina in Saoedi-Arabië heeft een opmerkelijke mijlpaal bereikt tijdens de maand Ramadan, met een recordaantal van 1,09 miljoen vervoerde passagiers. Deze prestatie was onderdeel van het speciale serviceprogramma dat werd uitgevoerd door de Haramain hogesnelheidsspoorweg om tegemoet te komen aan de vervoersbehoeften van pelgrims die de twee heilige steden bezoeken.

Het spoorwegconsortium, in samenwerking met Saudi Arabia Railways (SAR) en de Saudische tak van Renfe, verzorgde van 11 maart tot 13 april 3.163 treindiensten. Dit betekende een toename van 41 procent ten opzichte van de normale dienstregeling, met een indrukwekkend stiptheidspercentage van 97,4 procent. Deze toename van het aantal diensten was met name bedoeld om tegemoet te komen aan de toestroom van passagiers tijdens de Ramadan, waarbij het aantal dagelijkse diensten steeg van 66 naar 93.

Bovendien zag het Saoedische hogesnelheidstreinsysteem in maart 2024 een stijging van het aantal passagiers met meer dan 851.250 passagiers, het hoogste maandelijkse cijfer sinds de start in oktober 2018. Om het gemak voor passagiers te vergroten, zijn er tijdens de Ramadan opnieuw nachttreinen geïntroduceerd, die om 3.00 uur vertrekken en om 5.25 uur aankomen, om tegemoet te komen aan de reisbehoeften van pelgrims na deiftar.

Om te voldoen aan de unieke eisen van de Ramadan paste de spoorwegdienst zijn dienstregeling aan de gebedstijden aan, bood promotieaanbiedingen aan om groepsboekingen en gezinnen aan te trekken en richtte een speciaal ontvangstcentrum in op het station van Medina om de doorreis van passagiers te vergemakkelijken.

De commerciële activiteit van de Haramain hogesnelheidslijn groeit gestaag, met in 2023 een recordaantal van 6,97 miljoen passagiers, een aanzienlijke toename van 90 procent ten opzichte van de 3,67 miljoen passagiers in 2022, het eerste volledige jaar na de pandemie.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com