FR NL
FlixTrain in Germany

FlixTrain Duits aanbod met 40 procent uitgebreid

Flixtrain breidt zijn aanbod uit met 40 procent meer zitplaatsen voor Duitse reizigers dit jaar, vergeleken met 2023.

De frequentie van de treinen op de lijn Berlijn-Frankfurt is verhoogd van 6 naar 8 keer per dag, terwijl op de lijn Berlijn-Keulen de treinen nu 6 keer per dag rijden in plaats van 4 keer eerder. Daarnaast is de lijn Berlijn-Mainz weer in gebruik genomen. Deze lijn werd lange tijd niet aangeboden vanwege bouwwerkzaamheden. Verder zijn er tientallen extra haltes gepland voor bestaande verbindingen, meldt Der Taggespiegel.

Passagiers die tickets boeken zijn verzekerd van gegarandeerde zitplaatsen, een uniek aanbod in Duitsland. Dankzij de samenwerking met de Deutschland Tarifverbund heeft de FlixTrain nu meer dan 150 haltes in heel Duitsland die geboekt kunnen worden.

“Dit wordt ons grootste FlixTrain netwerk en aanbod tot nu toe, en we willen het reislandschap in Duitsland fundamenteel veranderen met FlixTrain,” zegt André Schwämmlein, oprichter & CEO van Flix, op LinkedIn. “Ik heb lang gezegd dat Deutsche Bahn serieuze concurrentie nodig heeft op de spoorwegmarkt, en deze uitbreiding zal de hele industrie in de juiste richting duwen, zodat we een beter, betaalbaarder aanbod voor reizigers in Duitsland kunnen hebben. Er is vraag naar meer treinreizen, en dat willen we waarmaken met ons product,” aldus Schwämmlein.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com