Škoda Group levert RegioJet 23 nieuwe elektrische eenheden

Skoda EMU for RejioJet

Škoda Group, in samenwerking met RegioJet, de belangrijkste privéspoorwegmaatschappij in Centraal-Europa, staat op het punt om 23 geavanceerde elektrische eenheden te introduceren, met een geschatte waarde van ongeveer 133 miljoen euro. Hiervan zullen 15 treinen uit twee wagons bestaan en de overige 8 uit drie wagons.

De elektrische treinen van Škoda, die bekend staan om hun prestaties in het regionale vervoer in Tsjechië, zullen het woon-werkverkeer in de regio verbeteren. Deze treinen zijn op maat gemaakt om aan de specifieke eisen van RegioJet te voldoen en beloven tegen het einde van 2026 ongeëvenaard comfort te bieden aan passagiers in de regio Ústí nad Labem. Het ambitieuze project heeft als doel om over een periode van 15 jaar maar liefst 3,3 miljoen kilometer per jaar af te leggen, met als doel om zowel de kwaliteit van de dienstverlening als de capaciteit te verbeteren. Radim Jančura, de eigenaar van RegioJet, onthulde plannen om de komende twee jaar meer dan 4,5 miljard CZK (182 miljoen euro) in hun vloot te injecteren.

De nieuwe lagevloereenheden zijn ontworpen voor voorstedelijke en regionale lijnen en hebben indrukwekkende snelheden tot 160 km/u. De eenheid met twee wagons en een lengte van 53 meter biedt plaats aan 142 passagiers, terwijl zijn grotere tegenhanger met een lengte van 80 meter en drie wagons plaats biedt aan 228 passagiers, inclusief een eersteklas compartiment.

Het passagiersgerichte ontwerp van de elektrische eenheden zorgt voor een groot aantal voorzieningen, waaronder interieurs met volledige airconditioning, Wi-Fi, 230V stopcontacten, USB-aansluitingen, drempelvrije ingangen, ergonomische zitplaatsen en voldoende opbergruimte voor fietsen en kinderwagens. Bovendien beschikt elke trein over ruime toiletten, waarbij de drie wagons over een extra standaard toilet beschikken. Geavanceerde veiligheidsmaatregelen, waaronder ETCS-apparatuur, garanderen verder naleving van de nieuwste industrienormen.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen: , ,

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com