FR NL
Vossloh switch

Boekjaar 2023: Vossloh AG ‘kijkt met veel vertrouwen vooruit’

De jaarlijkse Algemene Vergadering van Vossloh AG kwam vandaag bijeen in Düsseldorf, waar CEO Oliver Schuster reflecteerde op de prestaties van het bedrijf in het boekjaar 2023. Over het algemeen hebben we alle reden om de toekomst met veel vertrouwen tegemoet te zien,” benadrukte Dr. Thomas Triska, CFO van Vossloh AG.

Ondanks de wereldwijde crises rapporteerde Vossloh robuuste financiële prestaties, met een aanzienlijke stijging van de verkoopopbrengsten tot 1,21 miljard euro, een stijging van 16,1 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De winst voor rente en belastingen (EBIT) steeg met 26,2% tot 98,5 miljoen euro, terwijl de vrije kasstroom verdubbelde tot 70,9 miljoen euro.

Schuster schreef het succes van Vossloh toe aan het vooruitdenkende bedrijfsmodel en de unieke marktpositie. Hij benadrukte de evolutie van het bedrijf van een productleverancier naar een aanbieder van uitgebreide spoorsystemen, gebruikmakend van digitale analyse en spoorexpertise.

Het boekjaar 2024 begon positief, waarbij Vossloh verdere verbeteringen liet zien in de belangrijkste financiële kengetallen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De orderontvangst bereikte een record van 350,1 miljoen euro, terwijl de verkoopopbrengsten met 4,9 procent stegen tot 268,8 miljoen euro. De EBIT voor het eerste kwartaal van 2024 bedroeg 17,9 miljoen euro, een stijging van 27,4 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering keurden de aandeelhouders met een overweldigende meerderheid alle voorgestelde besluiten goed, waaronder een dividend van 1,05 euro per aandeel, wat neerkomt op een totale uitbetaling van 18,4 miljoen euro. Daarnaast gaven de aandeelhouders toestemming voor toekomstige financieringsinstrumenten zoals converteerbare obligaties. De goedkeuring voor het aandeleninkoopinitiatief van het bedrijf kreeg ook aanzienlijke steun.

Verder lezen:

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com