FR NL

Belangrijke overname versterkt Vossloh’s aanwezigheid in Noord-Europa

Vossloh is een stap verwijderd van de afronding van een strategische bedrijfsovername om haar aanwezigheid in Noord-Europa te versterken. De spoorwegtechnologiegigant heeft alleen nog de officiële goedkeuring van de Zweedse autoriteiten nodig om de overname van Scandinavian Track Group (STG) af te ronden, een bedrijf dat gespecialiseerd is in wisseldiensten en railspecifieke lasdiensten in Zweden.

De twee partijen zijn al lange tijd partners, wat betekent dat de nieuwe zakelijke overeenkomst niet veel zal veranderen aan de manier waarop ze samenwerken. De overeenkomst voor de overname van de STG-groep is al getekend en wordt nu goedgekeurd door de Zweedse mededingingsautoriteit en het Zweedse ministerie van Economische Zaken. Vossloh verwacht dat alles medio 2024 zal zijn afgerond.

Wat er zal veranderen, heeft echter vooral betrekking op het portfolio van Vossloh, dat door deze overname aanzienlijk zal worden uitgebreid. “STG past perfect in ons portfolio, biedt veel synergieën en versterkt onze positie in de innovatieve Zweedse en, op lange termijn, Scandinavische markt. De overname volgt onze one-stop-shop aanpak, waarbij we onze klanten op maat gemaakte oplossingen bieden in alle divisies,” aldus Oliver Schuster, CEO van Vossloh AG.

In de praktijk betekent de uitbreiding volgens Vossloh dat het bedrijf in staat zal zijn om zijn “dienstenaanbod te completeren en in de toekomst de volledige levenscyclus van schakelaars te dekken.”

Na robuuste financiële prestaties

De overname van STG door Vossloh weerspiegelt de uitspraak van Oliver Schuster over de financiële prestaties van zijn bedrijf in 2023. Een paar dagen geleden verklaarde Schuster dat Vossloh een geweldig jaar had in 2023 en met “veel vertrouwen” naar 2024 kijkt.

Ondanks de wereldwijde crises rapporteerde Vossloh robuuste financiële prestaties in 2023, met een aanzienlijke stijging van de verkoopopbrengsten tot 1,21 miljard euro, een stijging van 16,1 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De winst voor rente en belastingen (EBIT) steeg met 26,2 procent tot 98,5 miljoen euro, terwijl de vrije kasstroom verdubbelde tot 70,9 miljoen euro.

Het boekjaar 2024 begon op een positieve noot, waarbij Vossloh verdere verbeteringen liet zien in de belangrijkste financiële kengetallen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De orderontvangst bereikte een record van 350,1 miljoen euro, terwijl de verkoopopbrengsten met 4,9% stegen tot 268,8 miljoen euro. De EBIT voor het eerste kwartaal van 2024 bedroeg 17,9 miljoen euro, een stijging van 27,4 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Lees ook:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Nikos Papatolios

Bron: RailTech.com