FR NL

Tariefconcessie voor Schotland opnieuw verlengd

De piekuurtarieven blijven opgeschort in Schotland. Forenzen hoeven nog drie maanden lang geen toeslag te betalen voor hun woon-werkverkeer. De door de Schotse overheid gefinancierde promotie “Off-Peak, All-Day” is nu voor een tweede keer verlengd tot 27 september 2024. De oorspronkelijke proef van zes maanden was al verlengd tot negen maanden en zou eind juni aflopen.

De binnenlandse passagiersdiensten in Schotland staan onder overheidscontrole. De regering in Edinburgh heeft besloten om nog eens drie maanden experimenteel af te zien van ‘piekuren’. De premie wordt normaal gesproken berekend voor reizen op drukke momenten van de dag – meestal de uren voor en na de ‘negen tot vijf’ werkdag. Het experiment is bedoeld om een verschuiving van woon-werkverkeer met de auto te stimuleren.

Eenvoudig en goedkoper

De proef, die wordt gefinancierd door de Schotse regering, is op 2 oktober 2023 van start gegaan. Het doel van het experiment is om het openbaar vervoer toegankelijker en betaalbaarder te maken. De regering voert ook een krachtig beleid van decarbonisatie en modal shift en hoopt forenzen aan te moedigen de auto te laten staan en met de trein te reizen. De hotspots voor forenzen in Schotland – met name Aberdeen, Edinburgh en Glasgow – worden bediend door forensentreinen langs belangrijke reiscorridors. Glasgow in het bijzonder heeft het grootste provinciale forensentreinnetwerk in Groot-Brittannië.

Forenzen en vakantiegangers worden helemaal wild van het nieuws dat de daluren- en dagtarieven van ScotRail met nog eens drie maanden zijn verlengd. Afbeelding: © ScotRail.

“We erkennen dat de tariefstructuur van de trein ingewikkeld kan lijken en vaak een barrière vormt voor klanten”, aldus ScotRail. “Deze proef maakt treintarieven eenvoudiger en vaak goedkoper. Klanten kunnen op elk moment van de dag reizen met Off-Peak tickets en profiteren van enorme besparingen. Treinkaartjes voor reizen tijdens de traditionele piekuren tussen Edinburgh en Glasgow [50 mijl – 80 km] zijn bijvoorbeeld gedaald van 31,40 naar 16,20 pond [36,70 naar 18,95 euro].”

Verbeterde formaties

Het trailtarief is niet zo royaal als bijvoorbeeld het DB Deutschland Ticket, maar Schotland heeft een relatief liberale benadering van openbaar vervoerconcessies. Er zijn al gereduceerde treintarieven voor veel groepen, inclusief abonnees op een nationale regeling voor vijftigplussers. Lokaal en regionaal busvervoer is al gratis voor inwoners jonger dan 22 en ouder dan 60. De corridor Edinburgh-Glasgow wordt goed bediend door zowel de trein als de bus, maar de bezorgdheid dat de concessies met elkaar concurreren is ongegrond gebleken.

Oudere en jongere passagiers op diensten van ScotRail kunnen al profiteren van tariefpromoties Afbeelding: © ScotRail.

“We verwachten dat de proef meer mensen zal aanmoedigen om gebruik te maken van de diensten van ScotRail”, aldus ScotRail. “Goedkopere tarieven vroeg op de dag [zouden] meer mensen moeten aantrekken om te overwegen met de trein te reizen. We hebben alle beschikbare rijtuigen op het netwerk, met zeven of acht rijtuigen tijdens de traditionele spitsuren op de route Edinburgh-Glasgow via Falkirk High en extra rijtuigen tussen Airdrie en Balloch en op de Argyle Line [die het centrum van Glasgow verbindt met veel gemeenschappen in het westen van Schotland].

Capaciteitsbeperkingen

De Covidepandemie heeft de reispatronen in Schotland veranderd, met name in de dichtbevolkte Central Belt, een oost-westas die wordt verankerd door Edinburgh en Glasgow. ScotRail heeft een aanzienlijke spreiding van de piekvraag gezien. De intensieve dienst, met tot wel veertien treinen per uur op vier verschillende geëlektrificeerde routes, is uitgespreid om meer capaciteit te bieden over een groter deel van de dag. Elders is het echter niet helemaal hetzelfde verhaal.

Off-piste met daluren. Met de tariefvoordelen van ScotRail kun je de hele dag door naar de toppen van de West Highlands. Afbeelding: © ScotRail.

“We hebben geen dieseltreinen meer om de capaciteit te verhogen op de routes waar ze rijden”, zegt ScotRail. Dat betekent dat passagiers op routes zoals die tussen Glasgow/Edinburgh en Aberdeen/Dundee/Inverness mogelijk hun reistijden moeten plannen. ScotRail heeft eerder de capaciteit op deze langeafstandsroutes vergroot met de introductie van omgebouwde hogesnelheidsdieseltreinen, afkomstig van prestigediensten op de East Coast Main Line, de Midland Main Line en de Great Western Main Line.

De maatschappij heeft een handig online overzicht samengesteld van de drukste treinen op het Schotse netwerk. Enkele voorbeelden zijn de 06:51 van Inverurie via Aberdeen, die om 08:03 in Montrose aankomt, en de 06:08 van Glasgow Central, die om 08:36 in Carlisle aankomt. Het schema omvat reizen van ScotRail in Carlisle, net over de grens in Engeland. Andere exploitanten bieden diensten aan in Schotland, voornamelijk grensoverschrijdend naar Engeland, en deze exploitanten nemen niet deel aan de regeling.

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Simon Walton

Bron: RailTech.com