Wereldprimeur voor VTG iWagon

VTG Rail’s Britse vestiging heeft een wereldprimeur geclaimd voor haar iWagon systeem. De geavanceerde black box-technologie wordt standaard toegepast op het rollend materieel van Heidelberg Materials UK. Het aggregaten- en bouwmaterialenbedrijf zal de telematica-hardware in eerste instantie op zijn hele wagenpark installeren.

Heidelberg Materials UK, voorheen bekend als Hanson, heeft het iWagon real-time monitoring systeem geadopteerd. VTG, dat de hardware en software in samenwerking met Knorr-Bremse heeft ontwikkeld, zegt dat het aggregatenbedrijf de eerste ter wereld is die het systeem gaat gebruiken. Heidelberg Materials van zijn kant beweerde dat de beslissing een “no-brainer” was.

Veiligheid en efficiëntie van spoorwegactiviteiten

Zoals eind vorig jaar werd gemeld, is VTG in het VK een uitgebreide proef begonnen met Tarmac op een dienst van Schotland naar Engeland. Nu heeft VTG hun eerste klant voor de rollende monitorapparatuur. “De iWagon is klaar om het goederenvervoer per spoor te transformeren met zijn geavanceerde veiligheidsfuncties en operationele efficiëntie,” aldus een verklaring van de pan-Europese leasemaatschappij.

]

VTG zegt dat het systeem naar verwachting de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van wagons aanzienlijk zal verbeteren. “Deze innovatieve technologie betekent een grote sprong voorwaarts in het waarborgen van de veiligheid en efficiëntie van het spoorvervoer,” voegde VTG eraan toe. Heidelberg van zijn kant zegt dat zijn beslissing om zijn hele wagonvloot uit te rusten met de technologie sterk beïnvloed is door recente incidenten met ontsporingen van goederenwagons in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf wees op belangrijke incidenten waarbij rollend materieel in gebreke bleek te zijn, waaronder de ontsporing eind 2022 bij Carlisle, die uitgebreide verstoring veroorzaakte.

Vloot uitgerust met de technologie

“Veiligheid is onze topprioriteit”, zegt Clare Soper, Operations Director UK Supply Chain Cement Distribution voor Heidelberg Materials UK. “De nieuwe iWagon technologie van VTG omarmen was voor ons een no brainer. “We hebben veel onderzoek gedaan naar het systeem en het is duidelijk dat het onze vloot veiliger zal maken door incidenten in de toekomst te voorkomen.”

Graphic illustrating the advantages of the iWagon system. Graphic is in the shape of a wheel, with circles around it, each describing a different aspect of the iWagon system
Het wiel opnieuw uitvinden. De voordelen van het iWagon systeem.
.

Met deze eerste iWagon-bestelling zal het volledige wagenpark van Heidelberg Materials UK worden uitgerust met de technologie. De installatie begint medio november 2024. “Ik ben erg enthousiast over de voordelen van iWagon”, zegt Clare Soper. “Heidelberg Materials UK is er trots op de eerste ter wereld te zijn die er gebruik van maakt en het voortouw te nemen in de toepassing van ultramoderne oplossingen om de veiligheid op het spoor en de operationele prestaties te verbeteren.

Kosteneffectiviteit voor klanten

De iWagon biedt realtime monitoring en veiligheidsfuncties. De technologie is ontwikkeld door een team van ingenieurs van VTG en Knorr-Bremse. De iWagon integreert ultramoderne sensoren, gegevensanalyse en automatisering om de normen voor veiligheid, prestaties en betrouwbaarheid van goederenwagons te verhogen.

“De toepassing van iWagon door Heidelberg Materials UK is een belangrijke mijlpaal voor de veiligheid en efficiëntie van het goederenvervoer per spoor en vormt een nieuwe standaard voor de sector”, zegt Marc Hurn, Sales en Marketing Director bij VTG Rail UK. “De voordelen van de iWagon-technologie zorgen voor kosteneffectiviteit voor klanten in de commerciële omgeving. Het goederenvervoer per spoor heeft al een goede staat van dienst op het gebied van veiligheid, de ontwikkeling van iWagon maakt het nog veiliger.”

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Simon Walton