FR NL
Florence tram tracks

Alstom haalt contract binnen van 50 miljoen voor tramlijn in Florence

De Italiaanse gemeente Florence heeft een contract van 50 miljoen euro toegekend aan Alstom voor de bouw van essentiële infrastructuur voor Lijn 4.2 van het tramsysteem van de stad. Het project, gesteund door fondsen van het Nationale Herstel- en Veerkrachtplan, omvat het spoor, de bovenleiding, onderstations en het verlichtingssysteem, over een lengte van 11 kilometer met 24 haltes.

Het eerste segment van het project, Lijn 4.2, ter waarde van 50 miljoen euro, zal een verbinding tot stand brengen van het station Le Piagge naar Campi Bisenzio. Daarnaast bevat het contract een optie voor een tweede segment, Lijn 4.1, ter waarde van 49 miljoen euro, dat Lijn 4.2 met het stadscentrum moet verbinden. De financiering voor dit project komt uit het Nationale Herstel- en Veerkrachtplan.

Het contract werd toegekend aan een tijdelijk consortium, met daarin het gemandateerde bedrijf CMB in samenwerking met Alstom, Hitachi Rail en ComNet. Het werkgebied beslaat een afstand van 5,3 kilometer (11 haltes) op lijn 4.2, die Campi Bisenzio met Piagge verbindt. Deze lijn zal zich uitstrekken van het station Le Piagge naar San Donnino en uiteindelijk het centrum van Campi Bisenzio bereiken. De overeenkomst omvat ook een optie voor het tweede segment, Lijn 4.1, die zich uitstrekt over 6,3 kilometer (13 haltes) van Piagge naar Leopolda, waardoor een verbinding ontstaat tussen Lijn 4.2 en het stadscentrum.

Het System & Infrastructure-team in Rome zal toezicht houden op de werkzaamheden, terwijl de componenten voor de elektrische tractie zullen worden ontworpen en geleverd door de Alstom-vestiging in Valmadrera, Lecco. Michele Viale, General Manager van Alstom in Italië en President en CEO van Alstom Ferroviaria verklaarde: “We zijn verheugd te kunnen bijdragen aan de intensivering van het transportsysteem van Florence met de aanleg van meer dan 11 kilometer tramlijn bovenop wat al is gerealiseerd voor Lijn 2.” Alstom was lid van het consortium Tram di Firenze, dat in de jaren 2000 tramlijn 2 van Florence en een deel van tramlijn 3 van de Italiaanse stad bouwde.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen: , ,

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com