FR NL
Arroyo del Valle Viaduct

Adif kondigt 169 miljoen euro aan investeringen aan

Adif heeft deze week een investering van 169 miljoen euro aangekondigd, verdeeld over vier projecten. De spoorweginfrastructuurbeheerder zal 84 miljoen euro uittrekken voor de algehele vernieuwing van de spoorlijn tussen Buñol en Utiel, 15 miljoen euro voor de aanpak van vier spoorwegovergangen in Mieres, 23 miljoen euro voor het onderhoud van de verkeersleidingsfaciliteiten op de hogesnelheidslijn Madrid-Valladolid en 47 miljoen euro voor de levering en het profileren van rails voor zowel het conventionele als het smalspoornetwerk.

Adif staat op het punt om een aanzienlijke investering van 84 miljoen euro te doen in een uitgebreid vernieuwingsproject voor het spoorwegtraject tussen Buñol en Utiel. Dit initiatief, goedgekeurd op 1 februari 2024, is een belangrijke stap in de versterking van het Cercanías Plan van de Valenciaanse Gemeenschap, specifiek gericht op de C3-lijn van Cercanías de València. Het project omvat de installatie van nieuwe bovenbouwelementen voor het spoor, perronaanpassingen voor stations en aanpassingen aan tunnelsecties, allemaal gericht op toekomstige elektrificatie. Deze investering is bedoeld om de betrouwbaarheid van het netwerk te vergroten, de algehele werking van de treindienst te verbeteren en bij te dragen aan een grotere regelmaat en snelheid van het verkeer.

De interventie bestrijkt een traject van 45,6 kilometer en omvat de volledige vernieuwing van het hoofdspoor en zijsporen in Utiel en El Rebollar. De belangrijkste aspecten zijn het standaardiseren van spoorelementen zoals rails en dwarsliggers, drainage en het schoonmaken van greppels, bescherming tegen aardverschuivingen en consolidatiemaatregelen zoals de installatie van driedubbele draaihekken, kabelnetwerken en verankeringen. Bovendien worden de afmetingen van de perrons op verschillende stations, waaronder Utiel, El Rebollar, San Antonio de Requena, Requena, Siete Aguas en Venta Mina, aangepast aan de nieuwe spoorlay-out. Het project omvat ook de aanpassing van 13 tunnels in afwachting van toekomstige elektrificatie en civieltechnische werkzaamheden aan 10 bruggen en 22 viaducten.

Adif is poised to make a substantial investment of 84 million euros in a comprehensive renewal project for the railway section between Buñol and Utiel. (Photo: Adif)
Adif is van plan om 84 miljoen euro te investeren in de vernieuwing van het spoorgedeelte tussen Buñol en Utiel. (Foto: Adif)

15 miljoen voor de spoorwegovergang van Mieres

Adif heeft een aanzienlijke investering van bijna 15 miljoen euro gedaan om de problemen aan te pakken van vier spoorwegovergangen in Mieres, gelegen aan de smalspoorlijn Trubia-Collanzo. Dit initiatief, dat deel uitmaakt van het Plan voor het woon-werkverkeer in Asturië, is bedoeld om de permeabiliteit van de gemeente aanzienlijk te verbeteren en tegelijkertijd de veiligheidsomstandigheden voor het weg-, voetgangers- en treinverkeer te verbeteren. De strategische investering, goedgekeurd op 1 februari 2024, weerspiegelt de inzet van Adif om de transportinfrastructuur te moderniseren.

One of the concerned level crossings (Photo: Adif)
Een van de betrokken spoorwegovergangen (Foto: Adif)

Twee van de spoorwegovergangen in kwestie, gelegen op pp.kk. 13/372 en 14/015 langs de lijn Trubia-Collanzo, zullen worden opgeheven met een budget van meer dan 10,6 miljoen euro. De voorgestelde oplossingen omvatten de bouw van viaducten en parallelle wegen, die een naadloze verbinding aan beide zijden van het spoor mogelijk maken. Een nieuwe rotonde zal worden geïntegreerd in de eerste kruising, waardoor wegverbindingen worden vergemakkelijkt en toegang wordt verleend tot de waterzuiveringsinstallatie van Hunosa en de stortplaats. Tegelijkertijd wordt bij de kruising pp.k. 14/015 een voetgangerspad met trappen aangelegd, om tegemoet te komen aan het verzoek van de bewonersvereniging van Pumardongo en te zorgen voor een veilige doorgang over het spoor.

One of the concerned level crossings (Photo: Adif)
Een van de betreffende spoorwegovergangen (Foto: Adif)

Daarnaast zal Adif meer dan 4,2 miljoen euro investeren in het verwijderen van twee overwegen bij het station van Ablaña, waar de Asturische forenzenlijnen C1 Gijón/Oviedo-Puente de los Fierros en C8 Baiña-Collanzo van het smalspoornetwerk worden bediend. Het plan omvat de aanleg van twee wegen die toegankelijk zijn voor voetgangers op het terrein van het station en die aansluiten op het viaduct MI-1 dat het station overspant. Een primaire weg zal de huizen aan de oostkant verbinden met het viaduct, terwijl een secundaire weg de huizen aan de westkant zal verbinden met de hoofdweg. Het project omvat ook de vernieuwing van het bestaande viaduct, uitgerust met een nieuw insluitsysteem, en de toevoeging van een voetgangerspad met trappen voor een betere toegankelijkheid.

23 miljoen voor de hogesnelheidslijn Madrid-Valladolid

Adif heeft meer dan 23 miljoen euro gereserveerd voor het onderhoud van verkeersregelinstallaties op de hogesnelheidslijn Madrid-Valladolid. Binnen de categorie hogesnelheidstrein, en specifiek gericht op de lijn Madrid-Segovia-Valladolid, is Adif van plan om deze middelen te gebruiken voor het verbeteren van het onderhoud van verkeersregelinstallaties en aanvullende systemen voor de periode 2024-2028. De investering werd goedgekeurd op 1 februari 2024.

De uitgebreide omvang van de gecontracteerde werkzaamheden omvat het onderhoud van diverse faciliteiten, waaronder vergrendelingen, spoorstroomkringen, wisselaandrijvingen, wisselstandindicatoren, zijseinen, ASFA, Centralised Traffic Control (CTC), ERTMS N1, ERTMS N2, voedingssystemen en detectoren. Deze essentiële activiteiten maken integraal deel uit van het versterken van de spoorwegactiviteiten op de hogesnelheidslijn, waarbij de nadruk ligt op het behouden van optimale rijomstandigheden, het waarborgen van de betrouwbaarheid van de installaties en het verbeteren van het algehele comfort van de passagiers.

De uitvoering van deze onderhoudswerkzaamheden zal een gezamenlijke inspanning zijn, waarbij de activiteiten zullen worden uitgevoerd vanuit onderhoudscentra die strategisch gelegen zijn in Madrid Chamartín, Soto del Real (Madrid), Segovia, Olmedo (Valladolid) en Valladolid. De joint venture van GTS Transportation Spain en Sistemas y Montajes Industriales is verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden.

47 miljoen euro voor de levering en profilering van rails

Adif doet een aanzienlijke investering van meer dan 47 miljoen euro in de levering en profilering van rails, gericht op zowel conventionele als smalspoornetwerken. Binnen de categorieën Conventioneel Spoor en Smalspoor onderstreept dit initiatief, dat op 31 januari 2024 werd goedgekeurd, Adif’s betrokkenheid bij het bevorderen, verbeteren en onderhouden van beide netwerken door de levensduur van kritieke spoorweginfrastructuur te verlengen.

Het leeuwendeel van deze investering, 40,2 miljoen euro, is bestemd voor een raamovereenkomst voor de levering en het transport van spoorwagons, toevertrouwd aan twee bedrijven, JSW Steel Italy Piombino en Arcelormittal España.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com