FR NL
CFL train in Luxembourg

Luxemburgs CFL onthult plannen voor 2024

De CFL (Société Nationale des Chemins de Fer Luxembourgeois) heeft haar infrastructuur-, onderhouds- en upgradeprogramma voor 2024 onthuld. “Het nieuwe recordaantal passagiers op onze treinen in 2023, 28,7 miljoen, moedigt ons aan om door te gaan met onze inspanningen om te moderniseren, met de ambitie om de eerste keuze voor het publiek te zijn als het gaat om vervoer”, zegt Marc Wengler, Chief Executive Officer van CFL.

De inspanningen van CFL om de spoorweginfrastructuur te verbeteren omvatten de toevoeging van nieuwe capaciteiten zoals verlengde perrons en sporen op strategische stations over het hele netwerk, waardoor langere treinen met meer zitplaatsen (tot 9 wagons) kunnen rijden. Er worden ook multimodale uitwisselingsknooppunten opgezet in het hele land, waardoor de verkeersstroom op relevante stations wordt geoptimaliseerd door het oversteken van treinen van verschillende lijnen te verminderen en de congestie op druk bereden trajecten te verlichten.

Map of key CFL projects (Source: CFL)
Kaart met de belangrijkste CFL-projecten (Bron: CFL)

Spoorwerkzaamheden

De omvorming van station Rodange tot een multimodaal uitwisselingsknooppunt voor de zuidwestelijke regio nadert zijn voltooiing, met upgrades zoals extra perrons en aangepaste sporen om de operationele efficiëntie en punctualiteit te verbeteren. De evolutie van het station Howald tot een strategisch multimodaal knooppunt voor het westen van Luxemburg-stad is ook aan de gang en omvat de bouw van extra perrons en sporen om tegemoet te komen aan de toegenomen verkeersvraag.

In 2024 zal CFL 21,6 km spoor vernieuwen (waarvan vijf kilometer tussen Mamer en Bertrange) en 33.900 dwarsliggers en 54 wissels plaatsen. De bouw van de nieuwe spoorlijn Luxemburg-Betemburg vordert en belooft bij voltooiing in 2028 een toename van de zitplaatsencapaciteit met 50% en een verbeterde dienstfrequentie. “De nieuwe multimodale overstapknooppunten die worden ontwikkeld op strategische stations in het hele land, de nieuwe dubbelsporige spoorlijn tussen Luxemburg en Bettembourg en de uitbreiding en zelfs herinrichting van de belangrijkste spoorverbindingen van het land, tonen onze inzet om ons aanbod aan te passen aan de mobiliteitsbehoeften van morgen”, legt Alain Bombardella, hoofd van de afdeling Infrastructuurbeheer van CFL, uit.

Planned work on the Luxembourg-Bettembourg railway line (Source: CFL)
Geplande werkzaamheden aan de spoorlijn Luxemburg-Betemburg (Bron: CFL)

De onderhoudswerkzaamheden, waaronder de vernieuwing van de sporen en de verwijdering van overwegen, onderstrepen de toewijding van CFL om de veiligheid en het comfort van de reizigers te garanderen. In 2024 zal CFL 21,6 kilometer spoor vernieuwen of opknappen, 33.900 dwarsliggers vervangen en 54 spoorinrichtingen vervangen. De introductie van de interactieve tool “Info Travaux” op de website en mobiele app van CFL biedt klanten gepersonaliseerde updates over de bouwactiviteiten en hun impact op de reisplannen.

Spoorwegovergangen

CFL blijft zich inzetten voor de veiligheid en zet zijn programma voor het verwijderen van spoorwegovergangen (PN) voort. Deze overwegen blijven potentieel gevaarlijke punten waar het wegen- en spoorwegennet elkaar kruisen. Gemiddeld verwijdert CFL één tot twee overwegen per jaar. In 2023 werden overgangen zoals PN 20b in Lorentzweiler verwijderd, waarbij barrièrevrije toegang werd gegarandeerd door de installatie van een lift aan de halte Lorentzweiler. Er werd ook een tijdelijke voetgangersbrug geplaatst bij PN118a, die in 2024 zal worden verwijderd. Op 31 december 2023 waren er 112 spoorwegovergangen. In 2024 wil CFL nog twee overwegen opheffen, PN 117 en PN 118a in Colmar-Usines, om de toegang voor de lokale industrie en de omliggende infrastructuur veiliger te maken.

Nieuw rollend materieel

De Coradia Stream treinen met hoge capaciteit zullen tegen 2025 46% meer zitplaatsen bieden, met de geleidelijke invoering van 34 nieuwe treinen. De goedkeuring voor exploitatie met één eenheid (3 wagons) is afgerond in Frankrijk, België en Luxemburg. Daarnaast zijn er technische en functionele upgrades aan de gang voor 10 TER2N-ng treinen, waarvan er twee al halverwege hun levensduur zijn opgeknapt en momenteel in dienst zijn. Deze opknapwerkzaamheden worden uitgevoerd door het technisch centrum Saint-Pierre-des-Corps van de SNCF in Frankrijk.

CFL rolling stock (Source: CFL)
CFL rollend materieel (Bron: CFL)

“De werkzaamheden worden uitgevoerd in afwachting van de komst van onze nieuwe Coradia Stream treinstellen met hoge capaciteit. capaciteitstreinstellen en de verlenging van onze bestaande treinen om onze klanten nog meer zitplaatsen te kunnen bieden”, legt Marc Hoffmann, Directeur Reizigersactiviteiten bij CFL, uit. “Dankzij de 34 nieuwe Coradia-treinstellen die vanaf het einde van de eerste helft van 2024 geleidelijk in gebruik zullen worden genomen, zullen we onze passagierscapaciteit tegen 2025-2026 met 46% kunnen verhogen. Coradia’s meervoudige eenheden (3×3 wagons) zullen tot 1.000 klanten per trein kunnen herbergen. Een van de condities voor het verhogen van deze capaciteit was echter dat de perrons op de belangrijkste stations van het land tot 250 meter verlengd moesten worden”.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com