FR NL
RailTech Europe `24

Winnaars van de RailTech Innovation Awards bekendgemaakt

Na lang wachten zijn vandaag tijdens de eerste dag van de RailTech Europe 2024 conferentie de winnaars van de RailTech Innovation Award 2024 bekendgemaakt. De prijsuitreiking vond plaats tijdens Rail Tech Europe in de Jaarbeurs in Utrecht. Er werden winnaars gekozen in drie categorieën: digitalisering, technologie en design, en infrastructuur.

De winnaars werden gekozen door een jury bestaande uit Enno Wiebe, Technisch Directeur van CER, Juliette van Driel, Product Manager van Wayside Train Monitoring Systems en Real-time Asset Monitoring bij ProRail, en de RailTech redactie. Zij selecteerden gezamenlijk de producten en diensten die zij het meest innovatief vonden, die effectief relevante uitdagingen aanpakken en die toepasbaar zijn in de spoorwegsector. Er werd ook een publieksprijs uitgereikt op basis van stemmen.

Digitalisering

In de categorie digitalisering wint CFL Multimodal met de CFL Lock-e. Deze oplossing verbetert de controle van het laden van trailers op het spoor met geavanceerde lichtmodules die zichtbaar zijn voor de operator en IoT-apparaten voor datalogging en communicatie.

Technologie & Ontwerp

Op het gebied van technologie en design neemt Infrabel de prijs mee naar huis. Het bedrijf ontwikkelde in samenwerking met Alstom en ZÖLLNER Signal het Mobile Balise System (MBS). Het MBS fungeert als een mobiel apparaat dat in het spoor wordt geïnstalleerd en dient als beschermend schild voor werkzones.

Infrastructuur

De innovatieprijs voor infrastructuur gaat dit jaar naar Sercel voor een geotechnische oplossing voor het anticiperen op en detecteren van verzakkingen onder spoorwegen. De seismische bewakingsmethode maakt gebruik van het glasvezelnetwerk langs het spoor, waarbij Distributed Acoustic Sensing als seismische sensor wordt gebruikt.

Publieksprijs

Bezoekers van de beurs kenden de publieksprijs toe aan Rhomberg Sersa en Vossloh. Zij ontwikkelden MR.pro: een webgebaseerd programma dat de toegang tot infragegevens op verschillende platforms vereenvoudigt, onafhankelijk van tijd en locatie, en dat real-time databasewijzigingen mogelijk maakt.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Alexander Molendijk

Bron: RailTech.com