FR NL
Moscow Metro

Moskouse metro ziet passagiers biometrische betaling gebruiken op 100 miljoen reizen

In het stadsvervoer van Moskou hebben passagiers maar liefst 100 miljoen ritten gemaakt met behulp van biometrische betalingstechnologie. De biometrische betalingstechnologie is momenteel operationeel in de metro, Moscow Central Circle (MCC) en de Aeroexpress-verbinding naar het vliegveld. Er zijn plannen om de functionaliteit uit te breiden naar het oppervlaktevervoer en de Moscow Central Diameters (MCD).

“We werken actief aan de ontwikkeling van biometrische technologieën in het stedelijk vervoer, waardoor het mogelijk wordt om te betalen voor ritten zonder gebruik te hoeven maken van kaarten of telefoons,” verklaarde locoburgemeester Maksim Liksutov van Transport in Moskou.

Er zijn verschillende betalingsmethoden beschikbaar voor forenzen, waaronder Mir Pay via Android-telefoons met een Mir-kaart, het gebruik van plastic bankpassen of bankstickers bij draaihekken en validators, biometrische betaling op metrostations, MCC en riviertransport, smartphone-betaling via Faster Payments Service (FPS) in open testmodus, evenals contante betalingen of betalingen met bankpassen bij loketten en automaten. Daarnaast zijn een Trojka-kaart, Moskovische kaart of Unified ticket ook geldig.

Toename in bankkaartbetalingen

In Moskou is het aantal betalingen met bankkaarten bij metro- en MCC-turnstiles opmerkelijk gestegen: het aantal transacties is meer dan verdubbeld. Liksutov noteerde een huidige gebruiksratio van ongeveer 900 duizend dagelijkse betalingen via deze methode, een stijging ten opzichte van de cijfers van midden maart 2022.

“Begin 2023 hadden we de upgrade van bijna 4 duizend tourniquets voltooid, waardoor kaartbetalingen nu bij elk van hen mogelijk zijn,” concludeerde Liksutov. “Volgens de richtlijnen van burgemeester Sergey Sobyanin richten we ons niet alleen op het introduceren van nieuwe betaaldiensten, maar ook op het verbeteren van de bestaande diensten om het openbaar vervoer nog comfortabeler te maken.”

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com