FR NL
Work completed on the Almoraima-Algeciras section of the Bobadilla-Algeciras renovation plan

Adif investeert 52,8 miljoen euro in spoorvernieuwing Bobadilla-Algeciras

Adif stelt 52,8 miljoen euro beschikbaar voor de renovatie van het 43 kilometer lange traject tussen Bobadilla en Ronda, op de 176 kilometer lange conventionele spoorlijn tussen Bobadilla en Algeciras. Dit initiatief markeert de voltooiing van cruciale spoorvernieuwingswerkzaamheden op deze strategische lijn, als onderdeel van een groter moderniseringsplan.

Het project omvat de vervanging van alle spoorelementen, waaronder ballast, dwarsliggers en rails, door materialen met betere prestaties. Daarnaast zullen de afmetingen van viaducten worden aangepast om plaats te bieden aan toekomstige elektrificatieapparatuur en palen, terwijl de infrastructuur en afwateringssystemen langs het traject zullen worden versterkt.

Het contract voor deze werkzaamheden is toegekend aan de joint venture van Tecsa en Dragados. Deze werkzaamheden voltooien de vernieuwing van het spoor over de hele lijn, na de voltooiing van de werkzaamheden op de baanvakken Ronda-San Pablo, San Pablo-Almoraima (eerste fase, de tweede fase is al aanbesteed) en Almoraima-Algeciras.

Tracks between Almoraima and Algeciras in Spain
Sporen tussen Almoraima en Algeciras in Spanje (Foto: Adif)

Uitgebreide vernieuwing van een strategische lijn

Adif vordert met het uitgebreide vernieuwingsplan voor de lijn Bobadilla-Algeciras, dat de implementatie van een derde spoor, elektrificatie en de uitbreiding van opstelsporen omvat. Deze ingrepen zullen de betrouwbaarheid en capaciteit van de infrastructuur verbeteren om het toegenomen verkeer, voornamelijk vrachtverkeer, op deze strategische lijn te kunnen verwerken: de lijn vormt de verbinding met de grootste spoorlijn van het land, de baai van Algeciras, zal het verkeer van de spoorlijn Algeciras-Zaragoza verwerken en dient als hoeksteen voor de Atlantische en Mediterrane corridors.

Adif heeft al ongeveer 70 procent van de investeringen voor het uitgebreide vernieuwingsplan gemobiliseerd, wat neerkomt op 472 miljoen euro. Terwijl het spoor wordt vernieuwd, wordt er ook vooruitgang geboekt op andere gebieden van modernisering. Op het gebied van systeemvernieuwing is de installatie van GSM-R mobiele telecommunicatie en automatische blokkering (een systeem dat de afstand tussen treinen bewaakt) op het traject Bobadilla-Ronda in volle gang, na voltooiing tussen Ronda en Algeciras.

De moderniseringswerkzaamheden aan de signalisatie tussen Ronda en Algeciras zijn ook aanbesteed, inclusief de implementatie van het Anuncio de Señales y Frenado Automático (ASFA) of digitaal treinbeveiligingssysteem. Ten slotte wordt de laatste hand gelegd aan het elektrificatieproject voor het traject Ronda-Algeciras. Dit initiatief wordt mogelijk medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com