Geïntegreerd systeem met volledig elektrische aandrijving door ZEMT

ZEMT

Beijing Zongheng Electro-Mechanical Technology Co., Ltd. Ltd. (afgekort ZEMT) is een volledige dochteronderneming van de China Academy of Railway Sciences. ZEMT is een toonaangevend technologisch bedrijf in China dat geavanceerde mobiliteitsproducten en -systemen levert voor railvoertuigen, waaronder hogesnelheidstreinen en stadsvervoer, en klanten uitgebreide oplossingen biedt.

ZEMT bouwt voort op haar robuuste technische basis, die in de loop der jaren is opgebouwd door middel van haar rijpe en geavanceerde tractie-, rem- en TCMS-productplatforms. Om tegemoet te komen aan de groeiende eisen van exploitanten en om in te spelen op de evoluerende trends in treinontwikkeling, heeft ZEMT de toekomstige systeemarchitectuur voor railvoertuigen aangekondigd, bekend als het Fully Electric Drive Integrated System (FEDIS). Dit superieure, meer geavanceerde en intelligente integratieplatform leidt tot de innovatieve ontwikkeling van toekomstige spoorvoertuigtechnologie.

ZEMT

Het FEDIS maakt gebruik van volledig elektrische aandrijftechnologie om tractie en remvermogen te leveren, waarbij traditionele luchtremmen worden vervangen door geavanceerde EMB-systemen. Door over te stappen van een subsysteem-georiënteerd ontwerp, creëert dit innovatieve platform een volledig elektrische aandrijving-geïntegreerde architectuur, die wordt gedefinieerd door “gecentraliseerd treinbeheer, gedecentraliseerde uitvoeringscontrole en geïntegreerde aandrijfsystemen”, wat ongeëvenaarde efficiëntie en prestaties voor toekomstige spoorvoertuigen garandeert.

Het volledig geïntegreerde elektrische aandrijfsysteem is onderverdeeld in een ‘besturingsintegratielaag’, een ‘vermogensintegratielaag’ en een ‘informatie-integratielaag’. De besturingsintegratielaag maakt gebruik van zeer veilige, betrouwbare en krachtige geïntegreerde besturingseenheden en biedt een krachtiger brein voor treinbesturing. Deze laag zorgt voor de integratie van uitgebreide voertuigbesturingsfuncties en gecoördineerd beheer, waardoor de interactievertragingen tussen kritieke systemen worden verminderd en de systeemprestaties worden geoptimaliseerd.

ZEMT

De Power Integration Layer ondermijnt de traditionele architecturen en maakt gebruik van elektromechanische remtechnologie van de nieuwe generatie om luchtremsystemen volledig te elimineren en tractie- en remfuncties te verenigen met behulp van volledig elektrische aandrijving.

De informatie-integratielaag, die gebruik maakt van tijdgevoelige netwerktechnologie, integreert alle gegevens om intelligente waarneming, intelligente besluitvorming en intelligent onderhoud mogelijk te maken.
De FEDIS-oplossing (Fully Electric Drive Integrated System) biedt verbeterde flexibiliteit en efficiëntie om aan de eisen van de operator te voldoen. Bovendien kunnen wagenbouwers via het FEDIS-platform uitgebreid treinbeheer en -besturing realiseren. Het ontstaan en de aankondiging van FEDIS vormen het hoogtepunt van de elektrificatie van treinen en betekenen de komst van het intelligente tijdperk in het treinverkeer, waarmee als pionier de weg wordt geëffend voor een expansievere toekomst.

Technische kenmerken:

ZEMT

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Jeroen Baldwin

Bron: RailTech.com