Alpha Trains en Stadler tekenen onderhoudsovereenkomst

Contract signing between Alpha Train and Stadler

Alpha Trains, een treinleasemaatschappij, heeft een uitgebreide Full-Service onderhoudsovereenkomst gesloten met Stadler. Het dienstenpakket omvat preventief, correctief en zwaar onderhoud, voor ten minste tien jaar.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Stadler volledige onderhoudsdiensten uitvoeren voor alle EURO9000 locomotieven die onlangs door Alpha Trains zijn aangeschaft voor een periode van minimaal 10 jaar vanaf de leveringsdatum van de locomotieven. Deze aankondiging komt na de aankondiging door Alpha Trains van een eerste bestelling van 12 van de nieuwste generatie hybride multisysteemlocomotieven met zes assen in 2023. De levering is gepland voor 2025 en 2026.

EURO9000

EURO9000 (Photo: Stadler)
EURO9000 (Foto: Stadler)

De EURO9000, een elektrische meersysteemlocomotief van Co’Co, is geschikt voor zowel wisselstroom- als gelijkstroomlijnen. Dankzij het modulaire ontwerp kunnen er tot drie verschillende aandrijfsystemen (elektrisch, diesel en/of batterijen) worden ingebouwd, waardoor dezelfde treinen naadloos kunnen worden ingezet op niet-geëlektrificeerde lijnen.

De EURO9000 locomotief voldoet aan de TSI en is ontworpen voor internationaal gebruik langs de belangrijkste Europese spoorwegcorridors. Hij is ontworpen om verschillende landenpakketten te ondersteunen, met conventionele automatische treinbesturingssystemen en het European Train Control System (ETCS). Dankzij dit aanpassingsvermogen kan de trein zware goederenritten of passagiersritten met gemiddelde snelheid uitvoeren, zelfs op grensoverschrijdende routes. In eerste instantie is het systeem geconfigureerd voor Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Nederland en België, maar in de toekomst zal de dekking worden uitgebreid naar andere landen.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com