FR NL

Californië krijgt nog eens 6 waterstoftreinen van Stadler

Stadler heeft een overeenkomst gesloten met de staat Californië voor de bouw van zes extra waterstoftreinen. Deze overeenkomst, een verlenging van een contract dat oorspronkelijk in oktober 2023 werd gesloten, zal de vloot van Californië aanvullen tot een totaal van tien milieuvriendelijke waterstoftreinen.

De uitbreiding volgt op Stadlers eerdere aankondiging van een order van 80 miljoen US dollar (ongeveer 75 miljoen euro) voor vier waterstofceltreinen voor California State Transportation Agency (CalSTA) en Caltrans afgelopen najaar.

Stadlers streven naar milieuduurzaamheid sluit aan bij de inspanningen van Californië om zijn openbaarvervoersysteem te moderniseren. Ansgar Brockmeyer, EVP van Marketing en Verkoop bij Stadler, benadrukte het belang van waterstoftechnologie voor de bevordering van duurzame mobiliteit, met name in regio’s met beperkte elektrificatie van spoorlijnen zoals de Verenigde Staten.

De FLIRT H2, de waterstoftrein van Stadler, heeft strenge tests ondergaan in zowel Zwitserland als de Verenigde Staten en heeft daarbij uitzonderlijke prestaties en betrouwbaarheid laten zien. De SBCTA FLIRT H2, die momenteel getest wordt, heeft veelbelovende resultaten laten zien en bevestigt Stadlers reputatie om producten van hoge kwaliteit te leveren die zijn afgestemd op de behoeften van zijn klanten.

The components of the Stadler hydrogen fuel cell train
De onderdelen van de waterstofcel-trein van Stadler

Staatsfinanciering

De investering van Californië in duurzaam rollend materieel is in lijn met het nul-emissie spoorwegmandaat. De aankoop van extra waterstoftreinen maakt deel uit van het $ 10 miljard kostende pakket nul-emissie voertuigen van gouverneur Gavin Newsom, waarbij $ 407 miljoen is toegewezen aan het California State Transportation Agency (CalSTA) voor schone bus- en treinuitrusting. In april wees gouverneur Newsom meer dan 690 miljoen dollar toe aan projecten voor openbaar vervoer, waaronder de aankoop van 277 nieuwe emissievrije voertuigen en de ontwikkeling van mobiliteitsknooppunten en spoorwegprojecten.

Caltrans directeur Tony Tavares juicht deze initiatieven toe en zegt dat ze de vervuiling zullen verminderen en reizigers milieuvriendelijke alternatieven zullen bieden. Toks Omishakin, California Transportation Secretary, benadrukt het leiderschap van de staat in het leveren van innovatieve schone transportopties en benadrukt de rol van waterstoftreinen als aanvulling op toekomstige geëlektrificeerde hogesnelheidslijnen.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com