FR NL

Opknapproject van 70 miljoen euro voor de regionale vloot van EMR

East Midlands Railway (EMR) is gestart met een renovatieprogramma van 60 miljoen pond (70 miljoen euro) om de Connect en Regional vloot te moderniseren. Dit omvangrijke project, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met Angel Trains, Siemens, Porterbrook en Eversholt, betekent een aanzienlijke investering in de spoorweginfrastructuur van de regio.

Het opknapprogramma omvat de modernisering van EMR’s Klasse 360, Klasse 158 en Klasse 170 treinen, waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van het comfort en de ervaring van de passagiers. Alle opknapwerkzaamheden zullen in het Verenigd Koninkrijk worden uitgevoerd, wat een opmerkelijke stimulans is voor de binnenlandse toeleveringsketen.

EMR Rolling stock (Photo: EMR)
EMR rollend materieel (Foto: EMR)

EMR’s elektrische Class 360 vloot, die rijdt op EMR Connect en Luton Airport Express routes tussen Corby en London St Pancras, zal uitgebreide verbeteringen ondergaan. Passagiers kunnen verbeterde faciliteiten verwachten, waaronder nieuwe zitplaatsen, oplaadpunten, bagagerekken en geavanceerde passagiersinformatiesystemen. Ook de Class 170 vloot, verantwoordelijk voor regionale diensten in de East Midlands, zal een uitgebreide opknapbeurt ondergaan om een consistente klantervaring te garanderen. De upgrades omvatten nieuw schuim en nieuwe bekleding voor de stoelen, verfrissingen in het interieur en de installatie van moderne passagiersinformatiesystemen en CCTV.

Ondertussen zal de vloot van Klasse 158, die voornamelijk rijdt op de route Liverpool-Norwich via Nottingham, Manchester en Sheffield, verbeteringen ondergaan zoals nieuwe stoelbekleding en schuim, naast verfrissingen van het interieur en de installatie van camerabeelden. Naarmate het renovatieproject vordert, zullen meer details over de ontwerpverbeteringen worden onthuld. Dit belooft een opwindende toekomst voor EMR-passagiers met opgewaardeerde en gerevitaliseerde treindiensten.

Lees verder:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com