FR NL

300 jongeren van overvolle trein gehaald

Raamregel NMBS. Foto@Jerom Rozendaal

Een studententrein van Hasselt naar Blankenberge is zondag bij Sint-Truiden stilgelegd. De politie kwam ter plaatse, omdat de trein overbeladen was en haalde 300 studenten van de trein. De NMBS krijgt veel kritiek omdat het teveel passagiers heeft laten opstappen.

“We zijn door de NMBS gevraagd om dit praktisch te regelen”, bevestigt Steve Provost, korpschef van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken in Het Laatste Nieuws de politieaanwezigheid bij het ontruimen van een trein in Sint-Truiden.

Te veel passagiers om raamregel te realiseren

De trein was overladen met mensen waardoor de raamregel niet gehandhaafd kon worden en mensen besloten in de tussengangetjes te gaan staan. Aan het station van Sint-Truiden werden de mensen vervolgens gesommeerd de trein te verlaten. Pas na vijftig minuten was deze missie voltooid en kon het voertuig coronaproof zijn rit hervatten.

Volgens ooggetuigen in de krant herhaalde het probleem zich op het volgende station van Landen waar weer studenten opstapten en de trein dus andermaal overbezet was. Uiteindelijk zou de NMBS de raamregel hebben laten vallen en een extra trein hebben ingezet om studenten van het station van Sint-Truiden alsnog op hun studentenverblijf te krijgen.

Kritiek op handelswijze NMBS

Passagier en ook de politie waren kritisch op het ‘chaotische optreden’ van de NMBS. “De politie opzadelen met een probleem die jullie zelf creëren”, laat  korpschef Provost om Twitter weten aan de NMBS. Volgens Provost had het probleem bij de bron aangepakt moeten worden, bij het opstappen van de studenten.

Auteur: Jerom Rozendaal