FR NL
Network Rail worker (Photo: Tended)

Tended werkt samen met Network Rail in een geofencing proef om de veiligheid langs het spoor te verbeteren

Tended heeft een geofencing oplossing geïntroduceerd in samenwerking met Network Rail’s Western route, met als primair doel het verbeteren van de veiligheid van de teams langs het spoor. Dit pilotprogramma, dat zes maanden zal duren, dient als opstap voor een bredere implementatie van deze technologie op de gehele Westertrein.

De westelijke route onderscheidt zich door enkele van de snelste spoorlijnen van het land, waar spoorwegpersoneel vaak in de buurt van actieve sporen werkt. Deze werknemers zijn verplicht om een minimumafstand van twee meter aan te houden tussen hun werkgebied en het onder spanning staande spoor, omdat een gebrek aan situationeel bewustzijn tot potentiële gevaren kan leiden. Gezien de inherente risico’s in dergelijke omgevingen waar met hoge snelheden wordt gewerkt, neemt de vraag naar geavanceerde veiligheidsmaatregelen toe. De innovatieve oplossing van Tended heeft niet alleen invloed op de veiligheid van onderhoudsploegen op deze route, maar biedt ook cruciale ondersteuning aan teams die buiten het spoor werken en kapitaal leveren, evenals personen die belast zijn met solitaire inspecties en spoorpatrouilles.

Door gebruik te maken van Tended’s geofencing technologie voegt Network Rail een extra beschermingslaag toe aan de bestaande veiligheidsprocedures voor teams langs het spoor. Voor aanvang van de werkzaamheden worden virtuele grenzen nauwkeurig in kaart gebracht om veilige werkzones en toegangspunten af te bakenen. Aan het begin van hun dienst worden baanwerkers uitgerust met draagbare apparaten die hun locatie binnen de aangewezen veilige werkzone nauwkeurig aangeven. In het geval dat een werknemer per ongeluk buiten deze veilige zone komt, activeert zijn wearable device direct een waarschuwing, waardoor het situationele bewustzijn snel wordt hersteld en ongeautoriseerde toegang tot een actief spoor wordt voorkomen.

De inzet van Tended’s geofencing technologie betekent een gedenkwaardige mijlpaal in de voortdurende inzet om prioriteit te geven aan de veiligheid van werknemers in de spoorwegsector en sluit naadloos aan op het CP7 plan van Network Rail. Met name de westelijke route van Network Rail heeft een aanzienlijke investering van £ 3,3 miljard als onderdeel van CP7, die kritieke infrastructuurvernieuwingen en de integratie van geavanceerde technologie omvat om de veiligheid van het personeel te versterken. Na de publicatie van de nieuwe veiligheidsstandaard voor geofencing van Network Rail in september 2022, heeft de geofencingtechnologie van Tended niet alleen weerklank en implementatie gevonden binnen de Wales and Borders-route, maar ook bij belangrijke toeleveringsorganisaties zoals AmcoGiffen en Siemens.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com