FR NL

Alstom verlengt samenwerking met CrossCountry

Alstom heeft met succes een uitgebreide contractverlenging van acht jaar afgesloten met CrossCountry in het Verenigd Koninkrijk, een substantiële overeenkomst ter waarde van ongeveer 950 miljoen euro. Deze contractverlenging is een concreet bewijs van het duurzame partnerschap en het vertrouwen dat CrossCountry in Alstom heeft gesteld.

Als onderdeel van deze verlengde overeenkomst verplicht Alstom zich tot het onderhouden, reviseren, onderhouden en schoonmaken van de Voyager en Super Voyager vloot van CrossCountry tot 2031. De vloot in kwestie bestaat uit 252 voertuigen die gestationeerd zijn in het hoofddepot van Central Rivers, met nog eens zeven Voyagers die overgaan van Avanti West Coast om de bestaande vloot van CrossCountry uit te breiden.

Central Rivers Depot

Omvang van het contract

Binnen het bestek van dit uitgebreide contract zal Alstom een reeks essentiële diensten uitvoeren, waaronder zowel gepland (preventief) als ongepland (correctief) onderhoud, essentiële revisieactiviteiten, routinereiniging van voertuigen en lichte onderhoudsdiensten. Dit omvat de levering van een 24/7 telefonische hulplijn, depotbeheer, rangeren, toezicht op veroudering en de efficiënte afhandeling van reparaties bij ongevallen en vandalisme.

Een opmerkelijk aspect van dit contract is de implementatie van het Intelligent Engine Stop-Start (IESS) systeem in de hele vloot. Dit innovatieve systeem is klaar om het brandstofverbruik, de uitstoot en de operationele kosten aanzienlijk te verminderen, waardoor het een belangrijke stap is in de richting van meer duurzaamheid in de transportsector. De samenwerking zal zich ook richten op het identificeren en implementeren van verdere brandstofbesparende maatregelen en initiatieven voor gewichtsvermindering om de uitstoot van de vloot verder terug te dringen.

De Voyagers, die eigendom zijn van Beacon Rail, spelen een cruciale rol in het CrossCountry netwerk en verbinden passagiers over een groot geografisch gebied, van Aberdeen in Schotland tot Penzance in Engeland. Deze Alstom Voyager en Super Voyager intercitytreinen hebben meer dan twee decennia standvastig passagiers bediend in Engeland, Schotland en Wales, met een indrukwekkende staat van dienst van meer dan 414 miljoen afgelegde kilometers en snelheden tot 200 kilometer per uur. Dit verlengde contract onderstreept de voortdurende toewijding aan het leveren van betrouwbare en efficiënte spoordiensten aan het publiek.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com