FR NL
Koge Nord station

Spoorlijn Kopenhagen – Ringsted klaar voor snellere treinen

De Deense spoorlijn die Kopenhagen en Ringsted verbindt via Køge Nord is nu voorbereid op de komst van treinen die snelheden van 200 kilometer per uur kunnen halen, kondigde Banedanmark aan.

Toen het nieuwe spoor Kopenhagen-Ringsted in juni 2019 in gebruik werd genomen, had het een maximumsnelheid van 180 kilometer per uur, met de voorziening om de snelheid in een later stadium te verhogen. De beperkingen om de snelheid op 180 kilometer per uur te houden zijn nu opgeheven en het spoor is klaar om treinen met een snelheid van 200 kilometer per uur te laten rijden, omdat het nu voldoet aan alle eisen voor het spoor, de stroomvoorziening, de seinsystemen en het onderhoud die nodig zijn om de snelheid te verhogen.

Sinds de opening van het nieuwe spoor Kopenhagen-Ringsted is het onderhoud afgestemd op snelheden tot 180 kilometer per uur. Om het spoor geschikt te maken voor treinen die 200 kilometer per uur rijden, heeft Banedanmark aan 29 verschillende eisen voldaan. Deze eisen zijn nu vastgesteld en goedgekeurd, waardoor de snelheid kan worden verhoogd naar 200 kilometer per uur. De verhoogde snelheid geldt van Avedøre tot Ringsted, met uitzondering van de uiteinden en een klein deel rond Køge Nord, waar de snelheid beperkt blijft tot 180 kilometer per uur.

Copenhagen - Ringsted Railway line
Spoorlijn Kopenhagen – Ringsted

De Deense Spoorwegen (DSB) introduceren de eerste treinen die 200 kilometer per uur kunnen rijden in de komende herfst. Het zal echter nog wel even duren voordat een groter aantal treinen, die meer dan 180 kilometer per uur kunnen rijden, gebruik zal maken van de mogelijkheid om hun snelheid te verhogen. In eerste instantie zullen een paar Duitse treinen met bestemming Hamburg op de maximaal toegestane snelheid rijden. “In de beginfase biedt het een betere mogelijkheid om vertragingen in te halen wanneer treinen met 200 kilometer per uur kunnen rijden. Dit verbetert de stabiliteit en zorgt ervoor dat reizigers meer treinen op schema kunnen laten rijden. Op de lange termijn is het ook mogelijk om de reistijd iets te verkorten”, zegt Peter Svendsen, Traffic Director bij Banedanmark in een persbericht.

Lees verder:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com