FR NL

Siemens gaat tot 250 locomotieven leveren aan RAILPOOL

Siemens Mobility en RAILPOOL hebben een raamovereenkomst gesloten voor de levering van maar liefst 250 locomotieven.

De eerste fase van het contract omvat de aankoop van 70 Vectron locomotieven. Deze selectie omvat 24 multisysteemlocomotieven die geschikt zijn voor zowel wisselstroom- als gelijkstroomnetwerken, samen met 46 AC-locomotieven, wat een aanzienlijke uitbreiding betekent voor de Vectron-vloot van RAILPOOL, die nu 228 locomotieven telt. De overeenkomst omvat verschillende Vectron-varianten die kunnen worden ingezet in 16 landen op meerdere Europese spoorwegcorridors, waardoor naadloos grensoverschrijdend vervoer mogelijk wordt zonder van locomotief te hoeven wisselen.

De locomotieven voor RAILPOOL hebben een vermogen van 6,4 megawatt en kunnen, afhankelijk van de variant, snelheden tot 230 km/u halen. Ze zijn uitgerust met nationale treinbeveiligingssystemen en het European Train Control System (ETCS) om een veilige en efficiënte exploitatie te garanderen.

Torsten Lehnert, CEO van RAILPOOL, verklaarde in een persbericht: “Naast de meersysteemlocomotieven voor oost-westverkeer voegen we nog meer AC-locomotieven toe aan ons gamma, voornamelijk voor de Scandinavische corridor en de DACH-regio. Net als de MS-locomotieven zijn ook de AC-locomotieven perfect uitgerust voor de komende ETCS-uitbreiding in Europa.”

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com