FR NL
Talgo ICE-L for Deutsche Bahn

Talgo sluit recordjaar af met 652 miljoen euro omzet

Talgo heeft 2023 afgesloten met een omzet van 652 miljoen euro, een stijging van 39 procent ten opzichte van de 469,1 miljoen euro van vorig jaar. De omzetstijging is voornamelijk het gevolg van de toegenomen industriële activiteit in lijn met de projectplanningen.

Het bedrijf boekte een winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van 76,5 miljoen euro in 2023, een stijging van 55 procent ten opzichte van de 49,3 miljoen euro van het jaar daarvoor, dankzij de toegenomen industriële activiteit en inclusief buitengewone posten in verband met contractverlengingen met de Duitse Deutsche Bahn (DB) en de Deense Danske Statsbaner (DSB). De nettowinst bedroeg 12,2 miljoen euro, acht keer hoger dan vorig jaar, ondanks de negatieve impact van de renteverhogingen die resulteerden in hogere financiële kosten voor de Groep.

Tegen het einde van 2023 steeg de behoefte aan operationeel kapitaal tot 384,9 miljoen euro, in lijn met de huidige cyclus van productiefasen, wat leidde tot een netto financiële schuldstijging tot 241 miljoen euro. Talgo behoudt een financieel profiel met gediversifieerde bronnen en meer dan 200 miljoen euro in contanten en beschikbare kredietlijnen. Daarnaast lanceerde het bedrijf in februari van dit jaar een commercial paper-programma op de Alternative Fixed Income Market (MARF) van Bolsas y Mercados (BME), met een maximumsaldo van 150 miljoen euro.

De kapitaaluitgaven (Capex) bedroegen 26,4 miljoen euro in 2023, in overeenstemming met de oorspronkelijke prognoses voor de periode, waarbij 74 procent werd toegewezen aan activiteiten voor onderzoek en ontwikkeling (R&D).

Talgo handhaafde zijn belofte om aandeelhouders in 2023 te belonen door middel van een flexibel dividendprogramma of ‘Scrip Dividend’ en een aandeleninkoopprogramma van 12 miljoen euro, afgerond in januari 2024. 83 procent van de aandeelhouders van het bedrijf koos voor dividenduitkering in aandelen in plaats van contanten, wat hun positie in het eigen vermogen van Talgo versterkte en het vertrouwen in de toekomst van het bedrijf aantoonde.

Talgo 230 interieur (Foto: Talgo persbericht/ Crausfotografia)

Nieuw record in orderboek

Talgo sloot het jaar af met een robuust orderboek van in totaal 4,223 miljard euro, een stijging van 54 procent ten opzichte van 2022. Bovendien bereikte het bedrijf historische hoogtepunten in nieuwe orders van meer dan 2,1 miljard euro. Dit sterke commerciële momentum ondersteunde de toegenomen productieactiviteit, aangedreven door projecten in Duitsland, Denemarken en Spanje.

De meeste nieuwe contracten zijn verlengingen van lopende overeenkomsten met de Duitse DB en de Deense DSB, evenals de uitbreiding van het onderhoudscontract met Renfe voor de hogesnelheidsvloot Talgo 250. Deze nieuwe orders beperken uitvoeringsrisico’s, dragen bij aan de stabiliteit van de productieschema’s en bieden ruimte voor industriële verbeteringen.

Op het gebied van onderhoudsactiviteiten onderhoudt Talgo een solide contractbasis in zeven landen, waardoor inkomsten en activiteiten op lange termijn zichtbaar zijn met een geconsolideerde en gestaag groeiende portefeuille.

Talgo high-speed train
De eerste Talgo Avril treinen zullen naar verwachting in 2025 de fabriek verlaten. (Foto: Talgo)

Vooruitzichten voor 2024

Vooruitzichten voor 2024 Talgo heeft zijn omzetvooruitzichten voor 2024 bevestigd, ondersteund door de uitvoering van projecten in de pijplijn. Op het gebied van winstgevendheid voorspelt Talgo een EBITDA van 11,5 procent voor het boekjaar.

In 2024 verwacht Talgo een Capex-investering van maximaal 30 miljoen euro. Wat de netto financiële schuld betreft, streeft het bedrijf ernaar deze op 3 keer de EBITDA van het jaar te houden, in overeenstemming met de verwachte behoefte aan contanten voor projecten.

Talgo onderzoekt commerciële mogelijkheden in talrijke markten voor een totaalbedrag van 5 miljard euro voor 2024-2026. Daarnaast wordt er uitvoerig nagedacht over offertes voor projecten met een waarde van meer dan 20 miljard euro.

Lees verder:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com