FR NL
SBB double-decker train

Zwitserse federale vervoersdienst verleent goedkeuring voor nieuwe dubbeldekker

Het Zwitserse Federale Transportbureau (FOT) heeft voor onbepaalde tijd toestemming gegeven voor het gebruik van de nieuwe dubbeldekstrein voor langeafstandsverkeer door de Zwitserse Federale Spoorwegen (SBB).

In antwoord op richtlijnen van het Federale Hof heeft het Zwitserse Federale Bureau voor Vervoer (FOT) een uitgebreide evaluatie uitgevoerd van de toegankelijkheid van de nieuwe dubbeldekstrein voor personen met een handicap. Na deze evaluatie is vastgesteld dat naar tevredenheid is voldaan aan de noodzakelijke criteria om deze bevolkingsgroep in staat te stellen zelfstandig gebruik te maken van de trein.

In nauwe samenwerking met de Schweizerische Bundesbahnen (SBB) en Alstom (voorheen Bombardier) ziet de FOT toe op de integratie van nieuwe remsoftware en automatische treinbesturingssystemen in de dubbeldekstrein die speciaal is ontworpen voor langeafstandsreizen. Voor deze upgrades is een nieuwe exploitatievergunning nodig. Tijdens het goedkeuringsproces heeft de FOT nauwlettend toegezien op de naleving van de richtlijnen uit een uitspraak van het Federale Hof van december 2021. Deze richtlijnen houden onder andere in dat alle toegangshellingen naar de treinwagons moeten voldoen aan de voorgeschreven maximale helling van 15 procent. Daarnaast heeft de FOT een onafhankelijke expert in de arm genomen om nauwkeurig te beoordelen of de trein geschikt is voor mensen met een handicap die met een rolstoel door openbare ruimtes navigeren. De beoordeling van de expert bevestigt dat de trein veilig en onafhankelijk kan reizen voor deze doelgroep.

Nu aan de mandaten van het Federale Hof is voldaan, heeft de FOT voor onbepaalde tijd toestemming gegeven voor de exploitatie van de trein. Het is echter opmerkelijk dat de huidige exploitatievergunning volgens de planning na 2024 vervalt, wat duidt op een voortdurende betrokkenheid bij het toezicht op en de naleving van toegankelijkheidsnormen in de Zwitserse vervoersinfrastructuur.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com